Hangover: Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τη δυσφορία μετά από ξενύχτι


Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μαγικό φίλτρο που να σας απαλλάσσει από ένα hangover. Αλλά αν νομίζετε ότι μπορεί να το παρακάνετε, αυτά τα βήματα θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τα συμπτώματά σας το πρωί. 

  • Μην περιμένετε μέχρι το τέλος της νύχτας για να φάτε για παράδειγμα μια πίτσα. Μπορεί να είναι πολύ αργά γιατί το αλκοόλ είναι ήδη στο σώμα σας. Άρα κατανάλωση τροφής ή το να πίνετε νερό δεν θα επηρεάσει τον τρόπο απορρόφησής του αλκοόλ. Αλλά αν τσιμπάτε μικρά γεύματα και έχετε νερό ενώ πίνετε αυτά τα κοκτέιλ, το hangover της επόμενης μέρας μπορεί να μην είναι και τόσο κακό. Το να έχετε φαγητό στο στομάχι σας ενώ πίνετε μειώνει το ποσοστό μέγιστης συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα κατά περίπου το ένα τρίτο, λένε οι ειδικοί. Όσο λιγότερο αλκοόλ έχεις στο αίμα σου τόσο λιγότερο άσχημα θα νιώσεις την επόμενη μέρα. Μια καλή ιδέα είναι να εναλλάσσεται αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ποτά κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς. Υπάρχουν λοιπόν φυσικοί τρόποι για να κάνετε ένα hangover να διαρκέσει λιγότερο την επόμενη μέρα:
  • Νερό: Το να πίνετε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και την επόμενη μέρα είναι μία πολύ καλή λύση για το αυριανό hangover. Το αλκοόλ είναι διουρητικό και αυτό σημαίνει ότι σας κάνει να ουρείτε πολύ, πράγμα που σας κάνει να χάσετε πολύ υγρό γρήγορα. Τα άσχημα συμπτώματα του hangover οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην αφυδάτωση, οπότε η αντικατάσταση αυτής της απώλειας υγρών με νερό μπορεί να βοηθήσει. Είναι επίσης έξυπνο να κρατάτε ένα μπουκάλι νερό δίπλα στο κρεβάτι σας, ώστε να μπορείτε να ενυδατωθείτε μόλις ξυπνήσετε το πρωί. Όταν πίνετε πολύ αλκοόλ, τότε αυτό συγκρατεί μια χημική ουσία του εγκεφάλου που ονομάζεται γλουταμινικό. Όταν φύγει η επήρεια του αλκοόλ και έρθει το hangover τότε έρχονται και η ευερεθιστότητα, πονοκέφαλος, ναυτία και κόπωση.
  • Πιείτε αλκοόλ: Ναι, ναι βλέπετε πολύ σωστά! Αν πιείτε ένα ή δύο ποτά το επόμενο πρωί, θα κρατήσετε ξανά μια ουσία που λέγεται γλουταμινικό σε σωστά επίπεδα. Τα συμπτώματα του hangover σας θα δείτε ότι θα βελτιωθούν. Αλλά δεν θα κρατήσει για πολύ και δεν πρέπει να συνεχίσετε να πίνετε γιατί θα αντιμετωπίσετε ένα καινούργιο hangover.

Εκτός από τους παραπάνω τρόπους να αντιμετωπίσετε ένα hangover, μπορείτε επίσης να ψάξετε για ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο όπως η ιβουπροφαίνη. Αν δεν θέλετε να πάρετε φάρμακα, τότε πιείτε σκέτο καφέ και είναι σίγουρο ότι αυτό θα σας βοηθήσει να συνέλθετε γρηγορότερα από το ξενύχτι. 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ