Banana split: Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό επιδόρπιο με μπανάνα και παγωτό


Το 1907, ο Έρνεστ Ρ. Χάζαρντ εφηύρε το banana split. Είχε ένα εστιατόριο στο Wilmington του Οχάιο και ήλπιζε ότι μια νέα λιχουδιά me παγωτό θα προσελκύσει μαθητές από το Wilmington College. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Hazard χρηματοδότησε έναν διαγωνισμό για την επινόηση της νέας απόλαυσης. Ο σχεδιασμός του Hazard παρουσίασε μια μπανάνα που χωριζόταν στη μέση. Ανάμεσα στα δύο κομμάτια της μπανάνας προσέσεθε τρεις κουταλιές παγωτό, με σάλτσα σοκολάτας, ανανά, επικάλυψη φράουλας, ξηρούς καρπούς και σαντιγί. Όλα αυτά τοποθετήθηκαν από πάνω. Ο Hazard πρόσθεσε επίσης δύο κόκκινα κεράσια για να διακοσμήσει το γλυκό του.

Ο Hazard κέρδισε τον διαγωνισμό και οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά πολύ στο εστιατόριο. Για να τιμήσει την εφεύρεση του Hazard, το Wilmington φιλοξενεί το Banana Split Festival κάθε Ιούνιο. Παρά τον ισχυρισμό του Wilmington ότι ο Hazard εφηύρε το σπάσιμο της μπανάνας, φαίνεται ότι ο David Strickler επινόησε το επιδόρπιο το 1904. Ο Strickler εργαζόταν σε φαρμακείο στο Latrobe της Πενσυλβάνια και εφηύρε το κέρασμα για να αυξήσει τις πωλήσεις στο κατάστημά του. Αν και ακόμη και σήμερα υπάρχει διχογνωμία ως προς την αρχική του προέλευση, ένα πράγμα είναι βέβαιο. Το banana split αποτελεί ένα από τα πλέον εμβληματικά επιδόρπια με βάση το παγωτό και την μπανάνα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συνταγή Banana Split

Για να φτιάξετε και εσείς την ιστορική συνταγή του banana split, θα χρειαστείτε λίγα και καλά υλικά. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε:

  • 1 μέτρια μπανάνα, ξεφλουδισμένη και κομμένη κατά μήκος
  • 1 μπάλα παγωτό βανίλια, σοκολάτα και φράουλα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκες φράουλες σε φέτες ή 1 κουταλιά της σούπας παγωτό φράουλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια ανανά ή 1 κουταλιά της σούπας παγωτό ανανά
  • 2 κουταλιές σαντιγί
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φυστίκια
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σοκολάτας
  • 2 κεράσια μαρασκίνο με μίσχους

 

Τοποθετήστε την μπανάνα σε ένα πιάτο για επιδόρπιο. Τοποθετήστε τις μπάλες παγωτό ανάμεσα στην μπανάνα. Έπειτα, τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά από πάνω και σερβίρετε αμέσως. Καλή σας απόλαυση!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ