Aστυνομικές Eνώσεις: Συγκρούονται καθώς ισχύουν οι εντολές εμβολίου covid-19

Aστυνομικές Eνώσεις: Αστυνομικά τμήματα στις ΗΠΑ που απαιτούν από τους αξιωματικούς να εμβολιαστούν έναντι της COVID-19 έρχονται αντιμέτωποι με θύλακες αντίστασης που κάποιοι φοβούνται ότι θα μπορούσαν να αφήσουν τους αστυνομικούς  να υπονομεύουν τη δημόσια ασφάλεια. Τα αστυνομικά συνδικάτα και οι αξιωματικοί πιέζουν προς τα πίσω υποβάλλοντας αγωγές για να μπλοκάρουν τις εντολές. Στο Σικάγο, ο επικεφαλής του συνδικάτου της αστυνομίας κάλεσε τα μέλη να αψηφήσουν την προθεσμία της πόλης την Παρασκευή για την αναφορά της κατάστασης εμβολιασμού τους για την COVID-19.

Το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ έστειλε ντετέκτιβ και μη περιπολικούς αξιωματικούς σε κλήσεις έκτακτης ανάγκης αυτήν την εβδομάδα λόγω της έλλειψης αξιωματικών περιπολίας για τους οποίους οι ηγέτες των συνδικάτων φοβούνται ότι θα επιδεινωθούν λόγω εντολών εμβολίου. Οι αντιδράσεις διαφαίνονται σε μια εποχή που πολλά αστυνομικά τμήματα ασχολούνται ήδη με τα αυξημένα ποσοστά ανθρωποκτονιών και τις ελλείψεις προσωπικού που δεν σχετίζονται με το εμβόλιο. Πόλεις και ηγέτες της αστυνομίας ζυγίζουν τώρα τον κίνδυνο να χάσουν περισσότερους αξιωματικούς λόγω παραιτήσεων, απολύσεων ή αναστολών λόγω της άρνησής τους να εμβολιαστούν.

Ο Δήμαρχος του Σικάγο υπέβαλε καταγγελία στο δικαστήριο εναντίον του αρχηγού της τοπικής Αδελφικής Τάξης Αστυνομίας, κατηγορώντας τον ότι «συμμετείχε, υποστήριζε και ενθάρρυνε τη διακοπή εργασίας ή την απεργία» λέγοντας ότι περισσότεροι από 12.000 ένστολοι της πόλης πρέπει να αγνοήσουν την εντολή για αναφορά της κατάστασης εμβολιασμού τους.

Την Πέμπτη, ο Δήμαρχος Λόρι Λάιτφουτ είπε ότι οι αξιωματικοί δεν θα αποσταλούν στο σπίτι εάν εμφανιστούν στη δουλειά τους την Παρασκευή και αρνήθηκε να παράσχει τις πληροφορίες τους. Αντ ‘αυτού, είπε, θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών μετά το Σαββατοκύριακο, επειδή η επιβεβαίωση της συμμόρφωσης θα διαρκέσει μερικές ημέρες.

Η άρνηση παροχής πληροφοριών, είπε ο Lightfoot, θα αποτελούσε μια πράξη ανυποταξίας. Ο John Catanzara, πρόεδρος του τοπικού Αδελφικού Τάγματος Αστυνομίας FOP στο Σικάγο, είπε ότι περίπου τα μισά μέλη του δεν έχουν εμβολιαστεί και χαρακτήρισε μια εντολή που απαιτεί τον εμβολιασμό “απολύτως λάθος”. “Ήταν πρόθυμοι να μπουν σε καθεστώς αμοιβής τα μεσάνυχτα απόψε και να σταλούν στο σπίτι”, είπε, προτείνοντας κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο Fox News ότι η πόλη δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά να χάσει αστυνομικούς.

“Ξέρετε, η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε ένα επάγγελμα που κανείς άλλος δεν θέλει να κάνει αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούν να πείσουν κανέναν να μπει σε αυτήν την αστυνομική ακαδημία”, είπε. Στην κομητεία του Λος Άντζελες, ο σερίφης Άλεξ Βιλανούεβα είπε ότι δεν θα αναγκάσει τους 18.000 υπαλλήλους του να εμβολιαστούν παρά την εντολή του νομού.

«Δεν θέλω να είμαι σε θέση να χάσω 5, 10% του εργατικού δυναμικού μου εν μία νυκτί», είπε την περασμένη εβδομάδα. Εκατοντάδες αστυνομικοί στο Σαν Ντιέγκο δήλωσαν ότι θα σκεφτούν να παραιτηθούν αντί να συμμορφωθούν με την εντολή εμβολιασμού. Η αντίσταση φουσκώνει ακόμα κι αν οι πρώτοι ανταποκριτές έχουν πληγεί σοβαρά από την COVID-19. Περισσότεροι από 460 αξιωματικοί επιβολής του νόμου έχουν πεθάνει από τον ιό, σύμφωνα με το Officer Down Memorial Page, το οποίο παρακολουθεί τους θανάτους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here