Μελέτες Διαπίστωση: Μπορεί να μην χρειαζόμαστε 10.000 καθημερινά βήματα για μεγάλη διάρκεια ζωής

Μελέτες Διαπίστωση: Οι στόχοι «βήματα» μπορούν να καθοδηγήσουν εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους δραστηριότητα, είπε ένας ειδικός. Οι ενήλικες πιθανότατα χρειάζονται τουλάχιστον 7.000 βήματα καθημερινά ή πρέπει να αθλούνται για περισσότερες από 2,5 ώρες κάθε εβδομάδα για να μεγιστοποιήσουν τη μακροζωία, σύμφωνα με δύο μελέτες μεγάλης κλίμακας.

Η πρώτη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open τον περασμένο μήνα, ακολούθησε πάνω από 2.000 μεσήλικες άνδρες και γυναίκες για πάνω από 10 χρόνια. Όταν οι συμμετέχοντες συμμετείχαν για πρώτη φορά στη μελέτη, φορούσαν μια οθόνη που παρακολουθούσε τα βήματά τους διαδοχικά για μία εβδομάδα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έκαναν περισσότερα από 7.000 βήματα καθημερινά μείωσαν τον κίνδυνο θνησιμότητάς τους κατά 50-70% σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν λιγότερα βήματα.

Η Δρ Linda Pescatello, επιμελητής διακεκριμένη καθηγήτρια κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και μέλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθλητικής Ιατρικής, δήλωσε στο Fox News: The … study is an important advancement in a growing body of literature since the 2018 Physical Activity Guidelines for Americans Advisory Committee Scientific Report that 7,000 daily

«Η… μελέτη αποτελεί σημαντική πρόοδο σε ένα αυξανόμενο σώμα λογοτεχνίας από το 2018 Physical Activity Guidelines for Americans Advisory Committee Scientific Report Επιστημονική Έκθεση με Οδηγίες φυσικών δραστηριοτήτων για την Αμερικανική Συμβουλευτική Επιτροπή ότι 7.000 καθημερινά βήματα ή περίπου 30 έως 45 λεπτά άσκησης τις περισσότερες ημέρες φαίνεται να είναι το σημείο αναφοράς για την επίτευξη πολυάριθμων οφελών για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης θνησιμότητας».

Η δεύτερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Mayo Clinic Proceedings τον Αύγουστο, ανέλυσε τα δεδομένα από μελέτη της Κοπεγχάγης για την καρδιά, η οποία ξεκίνησε το 1976 για να παρακολουθήσει την καρδιαγγειακή υγεία χιλιάδων Δανών ασθενών, επεκτείνοντας χρόνια αργότερα για την έρευνα σε πολλά άλλα ιατρικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης και του Αθλητισμού.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν πόσες ώρες κάθε εβδομάδα χιλιάδες Δανοί ασκούνταν και έπαιζαν σε διάφορα αθλήματα, όπως ποδηλασία, ποδόσφαιρο, κολύμβηση, άρση βαρών, χάντμπολ, μπάντμιντον και τένις. Αν και περισσότεροι από τους μισούς πέθαναν από την έναρξη της μελέτης πριν από 25 χρόνια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι ανέφεραν κάποια μορφή άσκησης μεταξύ 2,6-4,5 ωρών εβδομαδιαίως μείωσαν τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά 40% σε σύγκριση με εκείνους που δεν ήταν τόσο δραστήριοι.

Επέκτειναν 2,6 ώρες εβδομαδιαίως σε περίπου 7.000 και 8.000 καθημερινά βήματα, ενώ 4,5 ώρες εβδομαδιαίως ανέρχονταν σε περίπου 10.000 βήματα τις περισσότερες ημέρες. Η ομάδα που ολοκλήρωνε περισσότερες από 10 ώρες άσκησης κάθε εβδομάδα έχασε πραγματικά το ένα τρίτο του οφέλους θνησιμότητας, οπότε σημείωσαν ότι τα οφέλη από την άσκηση δεν ήταν γραμμικά, αλλά μειώθηκαν. Οι κυριότεροι περιορισμοί και των δύο μελετών είναι συσχετιστικοί, πράγμα που σημαίνει ότι η σωματική άσκηση συνδέεται με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά δεν σημαίνει ότι η άσκηση προκαλεί μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

“Ένας προοδευτικός στόχος μπορεί να είναι χρήσιμος για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους στη σωματική δραστηριότητα”, δήλωσε στην Fox News η επιστήμονας της Orangetheory Fitness, Brittany Masteller. “Η ένταση των βημάτων είναι ζωτικής σημασίας για τον προσδιορισμό των αποτελεσμάτων της υγείας που σχετίζονται με τη σωματική δραστηριότητα. Κάθε κίνηση είναι μεγάλη. Ωστόσο, οι Οδηγίες Φυσικής Δραστηριότητας καθορίζονται από μέτρια έως έντονη ένταση.

Για τους περισσότερους ανθρώπους που επιτυγχάνουν 7.000-10.000 βήματα την ημέρα, είναι πιο πιθανό παίρνουν τουλάχιστον κάποια δόση βημάτων μέτριας ή υψηλότερης έντασης ». Ο Masteller μοιράστηκε τις Οδηγίες για τη Φυσική Δραστηριότητα (PAG) για τους Αμερικανούς, οι οποίες συνιστούν στους ενήλικες να συμμετέχουν σε τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας φυσικής δραστηριότητας μέτριας έντασης κάθε εβδομάδα ή 75 λεπτά έντονης σωματικής άσκησης την εβδομάδα – ή συνδυασμό των δύο και τουλάχιστον δύο ημέρες προπόνησης δύναμης σε όλες τις μεγάλες ομάδες μυών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here