Το σίριαλ με τον Γιώργο Παπανδρέου και η εσωστρέφεια στο ΚΙΝΑΛ – Πώς οργανώνονται οι υποψήφιοι


Εν αναμονή των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου, για το εάν θα διεκδικήσει ή όχι την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής βρίσκονται όλοι στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο πρώην πρωθυπουργός κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, ενώ κατά τις χθεσινές συναντήσεις με τους υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος που πραγματοποίησε, δεν αποσαφήνισε τις προθέσεις του.

Με αυτό τον τρόπο έδωσε συνέχεια σε ένα άνευ προηγουμένου θέατρο του παραλόγου, το οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία ελπίζουν να ολοκληρωθεί σύντομα. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αν και πλέον όλα συνηγορούν στο ότι οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και πως θα διεκδικήσει την προεδρία της παράταξης.

Ενώ το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει καλά, καλά συνέλθει από την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της Φώφης Γεννηματά που την ανάγκασε να αποσυρθεί από τη κούρσα της ηγεσίας, εδώ και τρεις ημέρες οι «προβολείς» έχουν στραφεί στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε το Σάββατο ως «εγγυητής της ενότητας» της παράταξης, προκαλώντας ερωτηματικά για τις πραγματικές του προθέσεις στα επιτελεία των υπόλοιπων έξι «μονομάχων».

Μάλιστα, χωρίς να έχει τη παραμικρή θεσμική ιδιότητα, ξεκίνησε έναν γύρο επαφών με τους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, ο πρώην πρωθυπουργός δεν ζήτησε ανοιχτά από κανέναν να αποσύρει την υποψηφιότητα του, ούτε έθεσε θέμα αναβολής των διαδικασιών. Αρκέστηκε σε μία γενικόλογη πολιτική κουβέντα, γεμάτη ασάφεια, η οποία πυροδότησε νέες εικασίες σχετικά με το τι έχει μέσα στο μυαλό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους Newsbomb.gr, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν τις γενικότητες που άκουσαν από τον Γιώργο Παπανδρέου ορισμένοι εξ αυτών που συνάντησε τις προηγούμενες ημέρες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όντως ενδιαφέρεται για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Φαίνεται, όμως, πως αναζητούσε τη κατάλληλη φόρμουλα για να το πετύχει.Με απλά λόγια, θα επιθυμούσε να τύχει υποδοχής «σωτήρα» που θα «ενώσει» τη παράταξη και θα τη «σώσει» από τη διάσπαση, αποφεύγοντας όμως να εκτεθεί στη βάσανο της κάλπης. Όλες πλέον οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του και πως τελικά θα θα σταθεί απέναντι στους υπόλοιπους.

Μένει μόνο να αποσαφηνιστεί το πόσοι τελικά θα φτάσουν ως τέλος, εάν κι εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου καταλήξει και επίσημα στο «ναι». Πλην του Βασίλη Κεγκέρογλου που άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να κάνει πίσω σε περίπτωση υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού και του Παύλου Γερουλάνου που προχώρησε σε μία αμφίσημη δήλωση, ουδείς άλλος εμφανίζεται διατεθειμένος να αποδεχθεί τον «μεσσιανικό» ρόλο που επιφυλάσσει για τον εαυτό του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί να απέχει από τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας που «τρώει» τα «σωθικά» της παράταξης, έχει κάνει ξεκάθαρο μέσω συνεργατών του ότι στις 5 Δεκεμβρίου θα είναι παρών στις κάλπες. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφού ξεκαθάρισε και αυτός με τη σειρά του ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να μην είναι υποψήφιος, κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να ακολουθήσει τις θεσμικές διαδικασίες, σε περίπτωση που θέλει να είναι υποψήφιος.

Αποφασισμένος να συνεχίσει τη προεκλογική του εκστρατεία είναι ο Χάρης Καστανίδης, παρά το γεγονός ότι φέρει πάνω του τη «σφραγίδα» του σκληρού «παπανδρεϊκού», ενώ τη μάχη παραμένει και ο Παύλος Χρηστίδης.

Φαίνεται, πάντως, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δύσκολα θα ανοίξει σήμερα τα χαρτιά του. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι θα επέλεγε τη σημερινή, συμβολική για τη παράταξη ημέρα, καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ, το 1981, προκειμένου να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ή τέλος πάντων να εξηγήσει στη βάση της παράταξης τι ακριβώς έχει στο μυαλό του για την επόμενη στροφή.

Το ότι δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις επαφές του με τους υποψήφιους, συνδυαστικά με το πρόγραμμα του των επόμενων ημερών που περιλαμβάνει ταξίδια στο εξωτερικό, καθιστούν δύσκολη μία τέτοια εξέλιξη – αλλά όχι απίθανη. Μην ξεχνάμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση υπογραφών προκειμένου να είναι κάποιος υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, είναι η Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

Πάντως, το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον πρώην πρωθυπουργό. Δεν είναι μόνο οι υποψήφιοι που έχουν εξοργιστεί με τα τερτίπια του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και η ίδια η Φώφη Γεννηματά. Μάλιστα, συνεργάτες της είπαν στο Newsbomb.gr ότι το περίφημο γραπτό μήνυμα που τις έστειλε σχετικά με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, έμεινε αναπάντητο από τη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ