Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πλημμύρισαν 1.956 σπίτια και επιχειρήσεις – Ποιες περιοχές δοκιμάστηκαν


«Βαρύς» ο απολογισμός από την κακοκαιρία «Μπάλλος» καθώς πέρα από τον 69χρονο βοσκό που έχασε τη ζωή του στην Εύβοια, σχεδόν 2.000 ήταν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που πλημμύρισαν

Δραματικός είναι ο απολογισμός από την κακοκαιρία «Μπάλλος» που σάρωσε για τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα όλη την Ελλάδα με τη χώρα να μετράει έναν νεκρό – έναν 69χρονο βοσκό στην Εύβοια – και σχεδόν 2.000 σπίτια και επιχειρήσεις που πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό στα 1.956 υπολογίζονται τα σπίτια και επιχειρήσεις που πλημμύρισαν κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας «Μπάλλος» βάσει των κλήσεων δέχθηκε η πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων. Παράλληλα οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν 252 επιχειρήσεις διάσωσης πολιτών που κινδύνευαν.

Οι περισσότερες κλήσεις για σπίτια και επιχειρήσεις (827) αφορούσαν την Αττική και ακολουθούν η Κέρκυρα με 495, το Βαθύ στην Ιθάκη με 44, το Ληξούρι Κεφαλλονιάς με 38 και η Κεντρική Μακεδονία με 32. Οι οικίες και οι επιχειρήσεις που επλήγησαν θα ελεγχθούν από κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πού σημειώθηκε ρεκόρ βροχής

Το δίκτυο αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε μεγάλα ύψη βροχής από την Πέμπτη 14/10 έως και το πρωί του Σαββάτου 16/10.

Όπως προκύπτει από τις καταγραφές ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στην Ιθάκη (460 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Ι.Μ. Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος (297 χιλιοστά) και στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (262 χιλιοστά). Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και στην Αθήνα όπου ο σταθμός των Πατησίων κατέγραψε 182 χιλιοστά βροχής.

Στον χάρτη του Meteo φαίνεται η κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την Πέμπτη 14/10 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 16/10 και παρουσιάζονται συνοπτικά τα κυριότερα προβλήματα που καταγράφηκαν.

ballos.jpg
H κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την Πέμπτη 14/10 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 16/10Meteo


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ