Σχέσεις εργασία: Πώς να διαχειριστείτε τις σχέσεις στο εργασιακό σας περιβάλλον

Είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο να δημιουργούνται σχέσεις μέσα στο χώρο εργασίας. Το μόνο που πρέπει να κάνει ένας εργοδότης, είναι να διασφαλιστεί ότι αυτές οι συνθήκες δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι σε όλες της τις μορφές ανεπιθύμητη. Ένα λογικό άτομο θα είχε προβλέψει την πιθανότητα το άτομο που παρενοχλήθηκε να αισθάνεται προσβεβλημένο, ταπεινωμένο ή εκφοβισμένο και αυτό δεν έχει καμία σχέση με αμοιβαία έλξη ή συναινετική συμπεριφορά.

Το γεγονός ότι δύο άτομα είχαν συναινετική σεξουαλική σχέση δεν σημαίνει ότι η σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να μην συμβεί μετά το τέλος της σχέσης. Ένα ανεπιθύμητο αίτημα για έξοδο σε ραντεβού μπορεί επίσης να είναι σεξουαλική παρενόχληση. Η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας είναι παράνομη. Ένα άτομο που παρενοχλεί σεξουαλικά κάποιον άλλο είναι υπεύθυνο για τη συμπεριφορά του. Οι εργοδότες πρέπει να διασφαλίσουν ότι αντιμετωπίζουν όλα τα παράπονα για σεξουαλική παρενόχληση με προσοχή. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι η σεξουαλική συμπεριφορά μεταξύ των εργαζομένων, ακόμη και αν είναι συναινετική, δεν δημιουργεί έναν δυσάρεστο χώρο εργασίας για τους άλλους.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν λίγες σχέσεις που σε αναγκάζουν να αντιμετωπίσεις ζητήματα εξουσίας, σεξουαλικότητας, φύλου, νομιμότητας και φήμης όπως το να κοιμάσαι με το ίδιο το αφεντικό σου. Τα ιεραρχικά ειδύλλια στον εργασιακό χώρο είναι πιο συχνά από τις σχέσεις μεταξύ ισότιμων συναδέλφων. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι κάτι σπάνιο αλλά είναι κάτι που πλέον βρίσκεται στο μυαλό όλων των ανθρώπων που εργάζονται σε ένα χώρο, ιδιαίτερα αν παρατηρήσουν μια πιο έντονη «φιλική σχέση» ενός συναδέλφου με το αφεντικό. Δεν είναι κατακριτέα μια σχέση σε έναν εργασιακό χώρο, ούτε καν αν ο ένας από τους δύο είναι το αφεντικό. Απλά πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή και να να ξέρουν και οι δύο να διαχωρίζουν το εργασιακό κομμάτι από το προσωπικό κομμάτι.

Δυστυχώς το σύνηθες στις μέρες μας είναι να μην γίνεται αυτός ο διαχωρισμός και μία ερωτική σχέση στον εργασιακό χώρο να δημιουργεί προβλήματα και άβολες καταστάσεις σε όλους τους εργαζομένους. Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει εργασιακή πρόοδος και να δημιουργούνται κουτσομπολια.

Συμπερασματικά, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν και δημιουργούνται εδώ και χρόνια τέτοιου είδους σχέσεις. Αυτό που πρέπει να βάλουμε κατά νου είναι ότι αν είμαστε ένα από τα δύο μέλη του ζευγαριού και είμαστε ερωτευμένοι με το αφεντικό μας, το εργασιακό μας μέλλον είναι αβέβαιο ειδικότερα αν επέλθει χωρισμός.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here