Έπεσαν οι υπογραφές για το νέο βαθμολόγιο των αστυνομικών


Το νέο βαθμολόγιο των αστυνομικών, ήταν εδώ και χρόνια αίτημα των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ

Το νέο βαθμολόγιο των αστυνομικών υπεγράφη σήμερα Δευτέρα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλλακάκη και τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, παρουσία του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ).

Το Προεδρικό Διάταγμα αφορά στο νέο βαθμολόγιο των αστυνομικών, το οποίο ήταν εδώ και χρόνια αίτημα των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. «Η κυβέρνηση έλυσε ένα πάγιο αίτημα των αστυνομικών», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Υπουργό Προστασία του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και στην Κυβέρνηση για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν επιλύοντας ένα διαχρονικό αίτημα όλων αστυνομικών. Ένα δίκαιο βαθμολόγιο που δημιουργεί προσδοκίες, εξέλιξη και κίνητρα», τόνισε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γρηγόρης Γερακαράκος.

Η απόφαση της κυβέρνησης για να υπογραφεί το νέο βαθμολόγιο είχε προαναγγελθεί από τον κ. Θεοδωρικάκο στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ, όπου μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους, το κονδύλι είναι ύψους 13,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για τα έτη 2023 – 2026 τα χρήματα θα αντληθούν από το μεσοπρόθεσμο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ