Ντιντιέ Ντρογκμπά ΠΟΥ: Ανακηρύχθηκε πρέσβης καλής θέλησης του Οργανισμού


Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Didier Drogba ανακοινώθηκε σήμερα πρέσβης καλής θέλησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον αθλητισμό και την υγεία. Ο Ντρογκμπά, από την Ακτή Ελεφαντοστού, θα υποστηρίξει τον ΠΟΥ για να προωθήσει τις οδηγίες του Οργανισμού σχετικά με τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας και άλλων υγιεινών τρόπων ζωής, και να τονίσει την αξία του αθλητισμού, ιδιαίτερα για τους νέους. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είναι γνωστός για την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Τσέλσι. Έχει ανακηρυχθεί δύο φορές Αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς (το 2006 και το 2009). Εκτός από αυτό, έχει μακρά ιστορία συμμετοχής σε διάφορες εκστρατείες υγείας, όπως υγιεινούς τρόπους ζωής, αντι-ελονοσία και πρόληψη του HIV.

Τι δήλωσε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά

“Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και να υποστηρίζω το έργο του για να βοηθήσει τους ανθρώπους να φτάσουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας, ειδικά τους νέους σε όλες τις χώρες”. Αυτό δήλωσε ο κ. Ντρόγκμπα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοίνωσης πρεσβευτών του στην έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη. “Έχω επωφεληθεί από τη δύναμη του αθλητισμού για να ζήσω μια υγιή ζωή και είμαι δεσμευμένος να συνεργαστώ με τον ΠΟΥ για να μοιραστώ τέτοια κέρδη παγκοσμίως”.

Δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ

Ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, χαιρέτισε τον κ. Drogba όχι μόνο ως θρύλο του ποδοσφαίρου. Τον χαιρέτισε επίσης ως αφοσιωμένο υπέρμαχο για την υγεία και τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινοτήτων. Πρόσθεσε ότι η υποστήριξή του στον ΠΟΥ μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του αυξανόμενου φόρτου των μη μεταδοτικών ασθενειών (NCDs) ) μέσω της προώθησης υγιεινού τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένων των οφελών της σωματικής δραστηριότητας και του αθλητισμού για όλους τους ανθρώπους.

“Ο Didier είναι ένας αποδεδειγμένος πρωταθλητής και αλλάζει παιχνίδι τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου”, δήλωσε ο Dr Tedros. “Είμαστε ευτυχείς που τον παίζουμε στην ομάδα μας και βοηθάμε κοινότητες σε όλο τον κόσμο να επιτύχουν και να σκοράρουν αθλητικά για τη σωματική και ψυχική τους υγεία και Θα υποστηρίξει επίσης την κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την προώθηση του αθλητισμού ως βασικού μέσου για τη βελτίωση της σωματικής, ψυχικής υγείας και κοινωνικής ευημερίας όλων των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για προσπάθειες αποκατάστασης της COVID-19.”

Οι τρέχουσες παγκόσμιες εκτιμήσεις δείχνουν ότι τέσσερις στους πέντε εφήβους και ένας στους τέσσερις ενήλικες δεν κάνουν αρκετή σωματική δραστηριότητα. Η αυξημένη φυσική αδράνεια επηρεάζει επίσης αρνητικά τα συστήματα υγείας, το περιβάλλον, την οικονομική ανάπτυξη, την ευημερία της κοινότητας και την ποιότητα ζωής. Η τακτική σωματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των αθλημάτων, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης, στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη και διαφόρων τύπων καρκίνου (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου).

Πότε έγινε η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση του κ. Ντρογκμπά ως Πρέσβης Καλής Θέλησης του ΠΟΥ έγινε κατά τη διάρκεια τελετής για την έναρξη της εταιρικής σχέσης “Healthy World Cup 2022 – Creating Legacy for Sport and Health” μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας του Κατάρ και της Ανώτατης Επιτροπής για την Παροχή και Κληρονομιά, τον ΠΟΥ και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο σώμα, FIFA. Ο κ. Ντρογκμπά ενώνεται με άλλους πρέσβεις του ΠΟΥ:

  • Τον πρωταθλητή Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Άλισον Μπέκερ
  • Τον Michael Bloomberg, ιδρυτή του Bloomberg Philanthropies και Δήμαρχο της Πόλης της Νέας Υόρκης
  • Την Cynthia Germanotta, Πρόεδρο του Ιδρύματος Born This Way.
  • Τον πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Γκόρντον Μπράουν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ