ΤΩΡΑ: Ισχυρός σεισμός ανοικτά της Καρπάθου

Σεισμός σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 08:32 σε απόσταση 155 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος ήταν στα 66 χιλιόμετρα.

«Είναι ένας σεισμός ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος, είναι μέσα στη θάλασσα. Δεν συνδέεται άμεσα με τους σεισμούς στην Κρήτη, ωστόσο βλέπουμε ότι υπάρχει μία γενικότερη διέγερση. Ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι ήταν βόρεια του τόξου, ο σημερινός είναι μετά το τόξο, προς την Αίγυπτο», είπε ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

«Ο σεισμός έγινε σε θαλάσσια περιοχή και σε μεγάλο εστιακό βάθος, δεν υπάρχει υψηλή διακινδύνευση και δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν περιμένουμε μετασεισμούς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρπάθου Ιωάννη Νισύριο o σεισμός των 6,1 Ρίχτερ έγινε αισθητός χωρίς, όμως, να προκαλέσει προβλήματα στο νησί βάσει της εικόνας που έχει διαμορφωθεί τα πρώτα λεπτά μετά τη νέα σεισμική δόνηση.

O σεισμός έγινε αισθητός σε Κρήτη, Ρόδο, Τουρκία, Αίγυπτο, Λίβανο και Κύπρο σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν αναρτηθεί στο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here