Στο Δ.Σ. του νέου Ιδρύματος «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου


Πρόεδρος του Ιδρύματος «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, η πρώτη ημερίδα που αφιερώθηκε στα 30 χρόνια από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μόνη Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, στο Ακρωτήρι Χανιών.

Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. Στη συνέχεια, στο κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μονής, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά, οι εργασίες του διοικητικού συμβουλίου του νεοσύστατου ιδρύματος «Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου
Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου

Πρόεδρος του Ιδρύματος, ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και στα μέλη του Δ.Σ., που ορίσθηκαν με απόφαση του Πατριάρχη, περιλαμβάνονται ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο ηγούμενος της Μονής, Επίσκοπος Δορυλαίου, κ. Δαμασκηνός, ο Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, ο Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος, Αρχειοφύλακας των Πατριαρχείων, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στην εκδηλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μερους του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Ακολούθησαν ομιλία του Μητροπολίτου Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού, με θέμα τα τριάντα χρονια της διακονίας του Πατριάρχη και της καθηγήτριας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αμαλίας Κωτσάκη, με θέμα τη μετατροπή της παλαιάς ιερατικης σχολής της Μονής σε πατριαρχικό ίδρυμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ