Πλεύρης: Ζήτησε την απόλυση παιδιάτρου που κατηγορείται για κακούργημα


Την παραδοξολογία να παραμένει στη θέση του παιδίατρος, ο οποίος έχει παραπεμφθεί για κακούργημα σε βάρος ανήλικου, αποφάσισε να διορθώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πρόκειται για υπόθεση με παιδίατρο, επικουρικό γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ο οποίος  παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου και δεν διεκόπη η σύμβαση του με το νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκα πως παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το Δ/Σ του νοσοκομείου απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο γιατρό.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο και στη συνέχεια ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη στιγμή που -όπως είπε- η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό. Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ