Πόσο επηρεάστηκε από τον «Μπάλλο» το κτήριο της Βουλής; Τι αναφέρει ο Τασούλας για τις ρωγμές


Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί μετά τις δηλώσεις του ομότιμου καθηγητή αντισεισμικής τεχνολογίας κ. Παναγιώτη Καρύδη σχετικά με το κτήριο της Βουλής και τις ρωγμές που προκλήθηκαν μετά την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανησυχίας για το κτίριο της Βουλής μετάφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντινος Τασούλας σε ενημέρωση προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για τη στατικότητα του κτιρίου και του γκαράζ της Βουλής. Το κτίριο είναι ασφαλές, ούτε συναγερμός υπάρχει ούτε κίνδυνος» ανέφερε ο κ. Τασούλας συμπληρώνοντας ότι «κάθε έργο που έχει γίνει, έχει ενισχύσει τη στατικότητα. Και το γκαράζ και το γυάλινο σκέπαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση, δεν είναι δημιουργοί νέων προβλημάτων».

Αναφερόμενος στο ρεπορτάζ που είδε το «φως» της δημοσιότητας και τις δηλώσεις καθηγητή σχετικά με την κατάσταση του κτιρίου, ο κ. Τασούλας σχολίασε: «Το ρεπορτάζ δεν είναι ψεύτικο. Ο κ. καθηγητής χρησιμοποιεί στις διατυπώσεις του αρκετά συχνά το «μπορεί» και το «ίσως». Καλοδεχούμενες οι καλοπροαίρετες ανησυχίες. Τα έχουμε υπόψη μας όλα αυτά. Η μελέτη στην οποία αναφέρεται έγινε πριν 15 χρόνια».

Σχετικά με τον σεισμό του Ιουλίου του 2019 και τα σημάδια που άφησε στο κτίριο, ο προεδρος της Βουλής εξήγησε ότι «η τεχνητή υπηρεσία της Βουλής εκτίμησε οτι τα κτίρια είναι λειτουργικά. Έκαναν έλεγχο. Έχουν εντοπίσει χαρακιές και ρωγμές. Τα έχουν μετρήσει και παρακολουθούμε την εξέλιξη τους. Ειναι επιφανειακές οι ρηγματώσεις και γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη παρακολούθηση τους. Δεν υπάρχουν μπαζώματα» ανέφερε και επανέλαβε ότι η κατασκευή του γκαραζ ενίσχυσε τη στατικότητα του κτιρίου.
Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο κτίριο από την κακοκαιρία «Μπάλος» ο ΠτΒ σχολίασε σχετικά με το νερό που μπήκε από την τζαμαρία, ότι «με τέτοια βροχή θα απορούσα αν δεν έμπαινε, όμως κοιτάζουμε να προχωρήσουμε σε στεγανοποίηση».
Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στο μάρμαρο που έπεσε στο προαύλιο, εξήγησε ότι θα παραληφθεί αύριο από γερανό και θα εξεταστούν τα αετώματα από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ αναφέρθηκε και σε έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας της Βουλής που διαβεβαιώνει ότι το κτίριο είναι κατάλληλο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ