Αθλητισμός: Η άσκηση συνδέεται με αυξημένα επίπεδα ευημερίας και καλύτερη ποιότητα ζωής [vid]


Είναι γνωστό ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να ωφελήσει ποικιλοτρόπως το σώμα, μειώνοντας τους κινδύνους ανάπτυξης διαφόρων ασθενειών και επιτρέποντάς σας να διατηρείτε ένα υγιές βάρος. Ωστόσο, η φυσική δραστηριότητα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα, καθώς ενισχύει τη διάθεσή σας και προάγει την αυτοπεποίθησή σας και την εμπιστοσύνη σας στον εαυτό. Στο κείμενο που ακολουθεί θα δούμε πώς η τακτική άσκηση μπορεί να ενισχύσει τη συναισθηματική σας ευημερία.

Αθλητισμός: Η άσκηση συνδέεται με αυξημένα επίπεδα ευημερίας και καλύτερη ποιότητα ζωής

  • Βελτιώνει τα συμπτώματα του άγχους και τη γενική σας διάθεση

Το σώμα μας απελευθερώνει ορμόνες στρες καθώς αυξάνονται τα επίπεδα του στρες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει την απόκριση “μάχης ή φυγής”. Το άγχος προκαλεί επίσης αυξημένο καρδιακό ρυθμό, δυσκολία στην αναπνοή και εφίδρωση. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συνολικών επιπέδων άγχους. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η άσκηση αναδιοργανώνει τον εγκέφαλο και αυξάνει την ανθεκτικότητα στο άγχος. Η άσκηση έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση αυξάνοντας τις ενδορφίνες.

  • Αυξάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας

Η άσκηση μπορεί επίσης να αυξήσει την αυτοπεποίθηση. Ο καθορισμός, η διαδικασία και η πραγμάτωση ενός συνόλου στόχων βοηθούν στην οικοδόμηση μιας αίσθησης προσωπικής επίτευξης. Για τον λόγο αυτό, συνίσταται, εάν είστε αρχάριοι στην άσκηση, να ξεκινάτε πάντα από μικρούς στόχους και να αυξάνετε τις στοχεύσεις σας στην πορεία των προπονήσεων. Με κάθε επίτευγμα, θα στοχεύετε ένα βήμα παραπέρα και αυτό θα αυξάνει το αίσθημα της πίστης σας στον εαυτό.

  • Βελτιώνει τον ύπνο

Η άσκηση βελτιώνει επίσης την ποιότητα του ύπνου. Ο επαρκής ύπνος συνδέεται με αυξημένα επίπεδα ποιότητας ζωής και γενικής υγείας. Επειδή η άσκηση μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο. Μάλιστα, όσο περισσότερο ασκείστε, τόσο καλύτερα θα αποδίδετε στις προπονήσεις σας και όσο καλύτερα αποδίδετε, τόσο θα αυξάνετε η ποιότητα του ύπνου σας.

  • Μειώνει τον κίνδυνο άνοιας

Μια πρόσφατη ερευνητική μελέτη από την Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης είχαν 90% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια δεκαετίες αργότερα σε σχέση με τις γυναίκες που ήταν λιγότερο σε φόρμα. Αν και χρειάζονται περισσότερες μελέτες που να καταδεικνούν το πώς συμβαίνει αυτό, φαίνεται πως η τακτική φυσική δραστηριότητα μπορεί να καθυστερήσει ή να αποτρέψει την άνοια.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ