Μελιτζάνες συνταγή: Ιταλική συνταγή για ζυμαρικά με μελιτζάνα


Μελιτζάνες συνταγή: Με καταγωγή από τη Σικελία είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα των γειτόνων μας και όχι άδικα. Το πεκορίνο, από αιγοπρόβειο γάλα, ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το πιάτο, αλλά αν επιμένετε στην παρμεζάνα ή την γκράνα δεν θα τα χαλάσουμε!

Υλικά για 3-4 άτομα

500 γρ. ζυμαρικά που αγαπάτε

3 μελιτζάνες φλάσκες

6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 πιπερίτσα τσίλι σε πολύ λεπτές ροδέλες

1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή 1 κ.σ. φρέσκια

1 χούφτα φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό (φρέσκο, ιταλικό, από το σούπερ μάρκετ) ή/και μαϊντανό, ψιλοκομμένα

400 γρ. ντομάτες σε κύβους χωρίς περιττά υγρά ή 1 κουτί κονκασέ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

250 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα ή γκράνα παντάνο

Εκτέλεση

Κόβετε τη μελιτζάνα σε πάχος περίπου 1- 1½  εκ. Σοτάρετε σε άφθονο ελαιόλαδο, χωρίς να γεμίζετε το τηγάνι, πασπαλίζετε με αλάτι και προσθέτετε περισσότερο λάδι όπως απαιτείται. Αναμφίβολα θα πρέπει να μαγειρέψετε σε παρτίδες. Πάρτε τον χρόνο σας και συνεχίστε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει και να μαλακώσει. Αφαιρέστε και μεταφέρετε σε μια πιατέλα, χωρίς να στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, βάλτε κατσαρόλα με άφθονο νερό για να βράσει και αλατίστε το.

Στο τέλος του σοταρίσματος της μελιτζάνας, το τηγάνι θα έχει ιδανικά 2 κουταλιές λάδι. Εάν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο, αδειάστε λίγο ή προσθέστε λίγο. Γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέστε το σκόρδο και την πιπεριά και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το σκόρδο. Προσθέστε τις ντομάτες και τη ρίγανη, μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να συμπυκνωθεί, αλλά όχι να στεγνώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Ενώ μαγειρεύετε, κόψτε τη μελιτζάνα σε λωρίδες και αναθερμάνετε για ένα λεπτό μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα μέσα στη σάλτσα ντομάτας με τη μελιτζάνα. Ανακατέψτε, δοκιμάστε και ρυθμίστε το καρύκευμα. Πασπαλίστε με μαϊντανό ή/και βασιλικό, το τριμμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ