Θαλασσινό αλάτι έκζεμα: Το θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του εκζέματος [vid]


Η διαχείριση των συμπτωμάτων του εκζέματος δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, αλλά ο Δρ Douglas Leavengood, αλλεργιολόγος με έδρα το Μπιλόξι του Μισισιπή, ορκίζεται σε μια απλή θεραπεία που βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας: το θαλασσινό αλάτι. Πριν από περίπου 20 χρόνια, ο Leavengood παρατήρησε ότι πολλοί γονείς με παιδιά που είχαν έκζεμα είδαν βελτίωση στην κατάστασή τους αφού πέρασαν πολύ χρόνο στον ωκεανό το καλοκαίρι. Στη συνέχεια, η κόρη του Leavengood δοκίμασε τα ευεργετικά οφέλη του θαλασσινού αλατιού στο δέρμα. Άρχισε να κάνει καθημερινά λουτρά θαλασσινού αλατιού στα δικά της παιδιά που είχαν έκζεμα και παρατήρησε πως το δέρμα τους ήταν λιγότερο κόκκινο και ερεθισμένο. Σήμερα, ο Leavengood – και άλλοι ειδικοί – συνιστά καθημερινά λουτρά με θαλασσινό αλάτι (προσθέστε περίπου μια χούφτα στην μπανιέρα) για όλους τους μικρούς ασθενείς του και συνήθως βλέπει βελτίωση στην ερυθρότητα, τον κνησμό και την ξηρότητα σε μόλις μια εβδομάδα έως 10 ημέρες. Όπως λέει ο ίδιος: «Είναι η μεγαλύτερη εντύπωση που μου έχει κάνει ποτέ μια κατ’ οίκον θεραπεία».

Βέβαια, μια ενδελεχής επιστημονική μελέτη είναι απαραίτητη για να αποδειχθούν σαφώς τα ευεργετικά και θεραπευτικά οφέλη της χρήσης του θαλασσινού αλατιού στο δέρμα και ειδικότερα στη διαχείριση των συμπτωμάτων του εκζέματος. Επιπλέον, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ανακαλυφθεί το πώς ακριβώς δρα η θάλασσα και το αλάτι στο δέρμα, καθώς και το πώς λειτουργεί.

Κατά πολλούς, τα ευεργετικά οφέλη οφείλονται ενδεχόμενα στο γεγονός ότι το θαλασσινό αλάτι μπορεί με κάποιο τρόπο να βοηθήσει το δέρμα να διατηρήσει τα επίπεδα της υγρασίας του, καθώς επίσης και στο ότι δρα ως αντιβακτηριακός παράγοντας. Σημειώνεται πάντως, ότι οι ασθενείς του Leavengood έχουν συχνά σοβαρές περιπτώσεις εκζέματος, οπότε εξακολουθούν να χρησιμοποιούν συνταγογραφούμενες κρέμες και αντιισταμινικά για την διαχείριση των συμπτωμάτων του.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ