ΗΠΑ FDΑ: Ενδέχεται να εγκρίνει τη μίξη και αντιστοίχιση αναμνηστικών δόσεων εμβολίου COVID-19, αυτήν την εβδομάδα


ΗΠΑ FDΑ: 189,5 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να επιτρέψει την ανάμειξη και αντιστοίχιση των ενισχυτικών δόσεων εμβολίου COVID-19 αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με αναφορές. Η επικείμενη ανακοίνωση από το πρακτορείο αναμένεται καθώς η εκστρατεία για επιπλέον βολές συνεχίζονται και καθώς περισσότεροι Αμερικανοί επιστρέφουν για ένα τρίτο τρύπημα.

Το Associated Press ανέφερε την Τρίτη – επικαλούμενο ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο υγείας εξοικειωμένο με το θέμα – ότι οι ειδήσεις πιθανότατα θα δημοσιευθούν παράλληλα με την εξουσιοδότηση για ενισχυτές των εμβολιασμών Moderna και Johnson & Johnson, αν και ο FDA εξακολουθούσε να προβλέπει ότι είναι η προτιμότερη επιλογή και ειδικά για εμβόλια mRNA από Pfizer και Moderna να χρησιμοποιηθεί η ίδια μάρκα για αναμνηστική δόση. Ο FDA αρνήθηκε να σχολιάσει. Τον περασμένο μήνα, οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν μια τρίτη δόση για το εμβόλιο Pfizer/BioNTech για πολλούς Αμερικανούς και την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα αναγνωρίσουν συνδυασμούς εμβολίων που χορηγούνται στο εξωτερικό με σκοπό την είσοδο στη χώρα.

Ενώ η λήψη ενός διαφορετικού αναμνηστικού εμβολίου για την COVID-19 από αυτό που ελήφθη αρχικά θα μπορούσε να απλοποιήσει τη διαδικασία αναμνηστικής – εκτός από το να επιτρέψει σε όσους έχουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις στην αρχική δόση να δοκιμάσουν ένα διαφορετικό εμβόλιο – παραμένουν ερωτήματα.

Η Moderna έχει υποβάλει αίτηση για το αναμνηστικό της να είναι το ήμισυ της αρχικής δόσης, αλλά μια μελέτη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας για αναμνηστικούς συνδυασμούς χρησιμοποίησε επιπλέον δόσεις πλήρους ισχύος. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα διαπίστωσαν ότι μια επιπλέον δόση οποιουδήποτε τύπου αυξάνει την ποσότητα των αντισωμάτων που καταπολεμούν τον ιό, με τους λήπτες του εμβολιασμού με μία δόση Johnson & Johnson να παρουσιάζουν την πιο αξιοσημείωτη ανταπόκριση.

Οι New York Times ανέφεραν την Τρίτη ότι οι πάροχοι εμβολίων θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη διακριτική τους ευχέρεια για να προσφέρουν μια διαφορετική μάρκα. Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο FDA αναμένεται να εγκρίνει τους ενισχυτές Moderna και Johnson & Johnson μέχρι την Τετάρτη το βράδυ και ότι μια συμβουλευτική επιτροπή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ θα ασχοληθεί με το θέμα την Πέμπτη πριν εκδώσει τις δικές της συστάσεις.

Οι Times ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι αναμένεται να επιτρέψουν μια ενίσχυση του εμβολίου της Moderna περίπου έξι μήνες μετά τη δεύτερη ένεση και ένας ενισχυτής Johnson & Johnson θα επιτρέπεται τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη δόση. Τόνισαν επίσης ότι οι ερευνητές της μελέτης μίξης και αντιστοίχισης προειδοποίησαν να μη χρησιμοποιούν ευρήματα για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οποιοσδήποτε συνδυασμός εμβολίων ήταν καλύτερος από τους άλλους. Όλα αυτά έρχονται μετά από μακρά σκέψη σχετικά με την ανάγκη για ενέσιμα εμβόλια, καθώς τα εμβόλια στις ΗΠΑ παραμένουν αποτελεσματικά κατά της νοσηλείας και του θανάτου από τον ιό και την παραλλαγή της δέλτα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ