Πρωτεΐνη αύξηση βάρους: Πώς μπορεί η κατανάλωση υπερβολικής πρωτεΐνης να οδηγήσει σε αύξηση βάρους;

Πολλές γυναίκες διαπιστώνουν ότι μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες είναι το εισιτήριο για βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους. Είναι λογικό: Η πρωτεΐνη διασπάται πιο αργά από τους υδατάνθρακες. Έτσι σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης σας βοηθά να χάσετε λιγότερους μυς καθώς χάνετε βάρος. Αυτό το γεγονός διατηρεί τον μεταβολισμό σας γρήγορο και αποτελεσματικό. Επιπλέον, η εστίαση στην πρωτεΐνη μπορεί αυτόματα να σας οδηγήσει σε εναλλαγή μερικών υδατανθράκων που είναι εύκολο να καταναλώσετε σε υπερβολική ποσότητα. Ειδικά με επιλογές όπως άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, σπόρους και όσπρια.

Ακολουθούν τέσσερις λόγοι που η πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να συμβάλει στο τρέχον βάρος σας.

  • Τρώτε πολύ κρέας: Ενώ αυτό το ribeye σίγουρα θα σας βοηθήσει να νιώσετε χορτάτοι, περιέχει επίσης περισσότερες θερμίδες από αυτές που πιθανώς έχετε υπολογίσει. Μια μπριζόλα 300 γραμμαρίων είναι μια μικρή μερίδα εστιατορίου. Μπορεί να φτάσει τις 1.000 θερμίδες. Αυτές οι υπερβολικές θερμίδες δεν πηγαίνουν στον δικέφαλό σας, αλλά μετατρέπονται σε λίπος.
  • Απορυθμίζετε την όρεξη και τις επιθυμίες σας: Το να κόψετε πάρα πολλούς υδατάνθρακες μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας και να κάνει το σώμα σας να λαχταρά το άμυλο και τη ζάχαρη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικά συχνές ορέξεις. Η προτιμώμενη πηγή καυσίμου του εγκεφάλου σας είναι η γλυκόζη ή οι υδατάνθρακες. Όταν τελικά έχετε ξανά υδατάνθρακες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το παρακάνετε και να αναιρέσετε όλη την πρόοδο που έχετε κάνει.
  • Δεν έχετε την ενέργεια για να ασκηθείτε: Οι υδατάνθρακες είναι η καλύτερη πηγή καυσίμου για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Το να τους κόψετε εντελώς για να δημιουργήσετε χώρο για πρωτεΐνες μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι καταλήγετε να ασκείστε λιγότερο. Και αυτό είναι αντιπαραγωγικό για οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Πέφτετε σε λήθαργο, δεν ασκείστε και δεν ασκείστε, έτσι νιώθετε πιο ληθαργικός.
  • Δεν παίρνετε αρκετές φυτικές ίνες: Οι φυτικές ίνες απορροφούν τα υγρά για να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πιο γεμάτοι. Διατηρούν το γαστρεντερικό σωλήνα σας σε άριστη κατάσταση, τροφοδοτώντας υγιή βακτήρια του εντέρου. Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τις φυτικές ίνες με την απώλεια βάρους. Αλλά εάν εστιάζετε πάρα πολύ στην πρωτεΐνη, μπορεί να μην λαμβάνετε αρκετά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Όλα αυτά είναι σημαντικές πηγές θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πιο ικανοποιημένοι με περισσότερο όγκο για λιγότερες θερμίδες. Αν τρώτε πάρα πολλή πρωτεΐνη, δεν τροφοδοτείτε τα καλά βακτήρια στο έντερό σας.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here