Αθλητισμός: Οι καλύτερες ασκήσεις για ανακούφιση από το άγχος [vid]

Η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους μείωσης του στρες. Όταν ασκείστε, το σώμα σας απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες είναι ορμόνες που καταπολεμούν το στρες, ενώ την ίδια ώρα καθαρίζει το κεφάλι σας. Και αν και η άσκηση σε κάθε της μορφή είναι επωφελής για την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία, υπάρχουν κάποια ορισμένα είδη σωματικής δραστηριότητας που μπορούν να αυξήσουν την ενέργειά σας και να παράσχουν την μέγιστη ανακούφιση από το άγχος.

  • Γιόγκα

Η γιόγκα, μια εξαιρετική άσκηση ανακούφισης από το στρες, περιλαμβάνει μια σειρά κινούμενων και στατικών στάσεων (πόζες), σε συνδυασμό με βαθιά αναπνοή. Ως άσκηση μυαλού-σώματος, η γιόγκα μπορεί να ενισχύσει τη φυσική απόκριση χαλάρωσης του σώματός σας και να σας φέρει σε μια υγιή ισορροπία. Για ανακούφιση από το άγχος, κάντε ήπια γιόγκα ή γιόγκα για αρχάριους.

  • Tai Chi

Όπως και η γιόγκα, έτσι και το τάι τσι είναι μια σειρά κινήσεων του σώματος σε ροή και αρμονία με την αναπνοή. Παρόλο που οι κινήσεις του τάι τσι έχουν τις ρίζες τους στις πολεμικές τέχνες, έχουν σκοπό να ηρεμήσουν το μυαλό και να προετοιμάσουν το σώμα – καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για την ανακούφιση από το άγχος. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, αυτή η πρακτική νου-σώματος έχει πολλά οφέλη για την υγεία: Το Τάι Τσι μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση της οστικής πυκνότητας, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και ακόμη και στην ανακούφιση από συμπτώματα καταστάσεων όπως καρδιακή ανεπάρκεια, αρθρίτιδα και ινομυαλγία. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μόλις μάθετε τις κινήσεις, μπορείτε να τις εξασκήσετε οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

  • Πιλάτες

Το Pilates, μια σειρά από ελεγχόμενες κινήσεις και ασκήσεις που πήραν το όνομά τους από τον δημιουργό τους, Joseph Pilates, έχει σχεδιαστεί για να χτίσει τη δύναμη, την ευελιξία και την αντοχή σας – όλα αυτά κάνουν την εξάσκηση Pilates, μια αναερόβια άσκηση, ανακουφιστική για το άγχος. Το Pilates τονώνει επίσης το σώμα σας, κάνοντας το να φαίνεται και να νιώθει πιο όμορφο και δυνατό. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα σε στούντιο Pilates ή γυμναστήριο ή να χρησιμοποιήσετε DVD και οικιακό εξοπλισμό, εάν προτιμάτε να ασκείστε μόνοι σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here