Νεκρά Θάλασσα: Τι κάνει το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας τόσο ευεργετικό για το δέρμα; [vid]


 

Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι από την αρχαιότητα γνωστό για τα ευεργετικά του οφέλη στο δέρμα σας. Η Νεκρά Θάλασσα είναι μια θαλάσσια αλμυρή λίμνη που συνορεύει με την Ιορδανία στα ανατολικά και το Ισραήλ και την Παλαιστίνη στα δυτικά. Θεωρείται από τα πιο αλμυρά υδάτινα σώματα στον κόσμο, ενώ η χρήση του για θεραπευτικούς σκοπούς μπορεί να χρονολογηθεί ήδη από τους βιβλικούς χρόνους.

Τι κάνει το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας τόσο ξεχωριστό;

Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας περιέχει 10 φορές περισσότερα μέταλλα από το κανονικό θαλασσινό αλάτι. Μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό, την αποτοξίνωση και την αποκατάσταση της υγείας του δέρματος και τους μυών. Αυτά τα μέταλλα περιλαμβάνουν:

  • Μαγνήσιο – Το μαγνήσιο είναι εξαιρετικό για την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό της επιδερμίδας. Προωθεί τον μεταβολισμό των κυττάρων και με τη σειρά του βοηθά στην επούλωση του ταλαιπωρημένου ή φλεγμονώδους δέρματος.
  • Ασβέστιο – Το ασβέστιο προάγει επίσης την ανάπτυξη και την ανάπλαση του δέρματος, τη διατήρηση της υγρασίας μέσω της παραγωγής σμήγματος και διεγείρει την παραγωγή αντιοξειδωτικών.
  • Νάτριο – Το νάτριο βοηθά στον καθαρισμό και την απολέπιση του δέρματος, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να εκφυλίσουν τα κύτταρα του δέρματος και ανακουφίζει από τους πονεμένους μύες.
  • Ψευδάργυρος – Ο ψευδάργυρος βοηθά επίσης στην επούλωση και αναζωογόνηση του δέρματος, καταπολεμά την ακμή και προστατεύει τα λιπίδια του δέρματος και τα κύτταρα των ινοβλαστών που δημιουργούν κολλαγόνο.
  • Κάλιο – Το κάλιο είναι εξαιρετικό για να διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και σφριγηλό και για τη μείωση του πρηξίματος.
  • Θείο – Το θείο βοηθά στην αποσυμφόρηση των πόρων. Έχει επίσης ισχυρές επουλωτικές, αντιμυκητιακές, αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας;

  • Φυσικό απολεπιστικό: Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι ένα εξαιρετικό απολεπιστικό. Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νάτριο, βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αφήνοντάς το φρέσκο και αναζωογονημένο.
  • Αναπληρώνει την υγρασία του δέρματος: Τα μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος και το κάλιο προάγουν την διατήρηση της φυσικολογικής υγρασίας στο δέρμα, βοηθώντας το να παραμείνει απαλό, σφριγηλό και ενυδατωμένο.
  • Καθαρίζει τους πόρους σας: Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας έχει υπέροχες αντιμυκητιακές, αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στον καθαρισμό και την αποτοξίνωση των πόρων διώχνοντας τα έλαια, τη βρωμιά και άλλες ακαθαρσίες. Αυτό βοηθά επίσης στην εξάλειψη της ακμής.
  • Βοηθά στην ανακούφιση των δερματικών αλλεργιών, του εκζέματος και της ψωρίασης: Ένα καταπραϋντικό μπάνιο σε αλμυρό νερό της Νεκράς Θάλασσας μπορεί να κάνει θαύματα για δερματικές αλλεργίες και παθήσεις. Τα πλούσια μέταλλα λειτουργούν ως απολεπιστικά του νεκρού δέρματος, βοηθούν στην ηρεμία της φλεγμονής και καταπολεμούν τα αλλεργιογόνα και τα μικρόβια.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ