Ρωσία: Στους 24 ανέρχονται οι νεκροί, έπειτα από κατανάλωση οινοπνευματωδών παράνομης προέλευσης


Στους 24 έφθασαν οι νεκροί από μαζική δηλητηρίαση που σχετίζεται με την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών παράνομης προέλευσης στην κεντρική Ρωσία. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό αυτόν τον μήνα.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι 18 άνθρωποι που κατανάλωσαν οινοπνευματώδη ποτά που περιείχαν μεθανόλη, μια δηλητηριώδη αλκοόλη που χρησιμοποιείται συνήθως για βιομηχανικούς σκοπούς, πέθαναν από δηλητηρίαση στην πόλη Εκατερίνεμπουργκ, που βρίσκεται περίπου 1.450 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

«Μέχρι σήμερα 24 άνθρωποι (έχουν πεθάνει)», μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο RIA επικαλούμενο έναν τοπικό εισαγγελέα.

Η έρευνα που διενεργήθηκε στο Γιεκατερίνεμπουργκ διαπίστωσε ότι τα θύματα είχαν αγοράσει οινοπνευματώδη από μια ομάδα ατόμων, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν, ανέφερε η Ανακριτική Επιτροπή.

Το περιστατικό σημειώνεται μετά την έναρξη μια άλλης έρευνας νωρίτερα τον Οκτώβριο για τον θάνατο 34 ανθρώπων, που πέθαναν επίσης από δηλητηρίαση μετά από κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Περιπτώσεις μαζικών δηλητηριάσεων που σχετίζονται με την κατανάλωση αμφιβόλου προέλευσης αλκοόλης έχουν συγκλονίσει τη χώρα στο παρελθόν. Το 2016, 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σιβηρία από την κατανάλωση λαδιού μπάνιου που ήταν αναμεμειγμένο με μεθυλιωμένο οινόπνευμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ