Δαπάνη εμβολίων : 170 εκ ευρώ το ύψος της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για  εμβόλια


Συγκεκριμένα , η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών ενέκριναν δαπάνη ύψος 170 εκ ευρώ για τα εμβόλια που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , για το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο 2021 έως Δεκέμβριο 2021.

Υπέρβαση

Ενώ, διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση υπέρβασης άνω των 170 εκ ευρώ, το υπερβάλλον ποσό επιμερίζεται σε κάθε φαρμακευτική εταιρεία ή κάτοχο άδειας κυκλοφορίας (ΚΑΚ) με βάση το ποσοστό συμμετοχής κάθε φαρμακευτικής εταιρείας ή ΚΑΚ στη δαπάνη των εμβολίων. Στη διαδικασία αυτή δεν εφαρμόζεται ο μηχανισμός αυτόματων επιστροφών (Claw back) .

  • Το ποσό της συνολικής υπέρβασης θα βεβαιώνεται και θα καταβάλλεται από τη φαρμακευτική εταιρεία ή ΚΑΚ στο τέλος του χρόνου. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα παρακολουθεί διακριτά στον προϋπολογισμό του την αποζημίωση των συνταγογραφούμενων εμβολίων και η πληρωμή των δικαιούχων θα γίνεται ανά μήνα με ανάλογη χρέωση.

Ιδιωτικά φαρμακεία

Τα ιδιωτικά φαρμακεία υποβάλουν προς τον ΕΟΠΥΥ τις εκτελεσμένες συνταγές εμβολίων, σε διακριτό φάκελο μαζί με τις συνταγές των φαρμάκων, εκδίδοντας χωριστό τιμολόγιο.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ