Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι – Νέες παραβιάσεις κι εμπλοκές στο Αιγαίο


Ελληνοτουρκικά: Η Άγκυρα ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο πάνω από το Αιγαίο με νέες παραβιάσεις και παραβάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Τη στιγμή που ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση έναντι της προκλητικότητας της Τουρκίας, το καθεστώς του Ερντογάν συνεχίζει τα επικίνδυνα «παιχνίδια» στο Αιγαίο. Η Άγκυρα έχει κλιμακώσει ξανά την ένταση και στήνει σκηνικό «θερμού επεισοδίου» στο Αρχιπέλαγος, με τις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Την Παρασκευή (22.10), ένα νέο μπαράζ παραβιάσεων και παραβάσεων έλαβε χώρα στο Βορειοανατολικό, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, από 14 τουρκικά μαχητικά. Συγκεκριμένα μια τετράδα από F-16 και άλλα τρία ζεύγη από F-16, μαζί με ένα κατασκοπευτικό CN-235, ένα UAV και 2 Ε/Π, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν οπλισμένα προχώρησαν σε 15 παραβάσεις και 12 παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Τις εννέα παραβιάσεις έκαναν τα μαχητικά και τις τρεις το UAV, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις υπήρξαν εμπλοκές. Τα ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν άμεσα και προχώρησαν στην αναγνώριση και την αναχαίτιση των Τούρκων, σύμφωνα πάντα με τους διεθνείς κανόνες και με την πάγια πρακτική που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ