Αθλητισμός καρδιά: Οι ασκήσεις που ενδυναμώνουν την καρδιά και πώς να ξεκινήσετε [vid]


Η καρδιά σας είναι ένας μυς και γίνεται πιο δυνατός και υγιής όσο ασκείστε. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε την άσκηση και δεν χρειάζεται να είστε αθλητής. Ακόμη και ένα γρήγορο περπάτημα για 30 λεπτά την ημέρα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Μόλις ξεκινήσετε, θα διαπιστώσετε εξ’ ιδίων ότι αποδίδει. Τα άτομα που δεν ασκούνται έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες για καρδιοπάθεια από τα άτομα που είναι σωματικά ενεργά.

Η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει:

  • Να κάψετε θερμίδες
  • Να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση
  • Να μειώστε την «κακή» χοληστερόλη LDL
  • Να συξήστε την HDL «καλή» χοληστερόλη

 

Πώς να ξεκινήσετε να αθλείστε

Πρώτα, σκεφτείτε τι θα θέλατε να κάνετε. Επιπλέον, αναρωτηθείτε: Θα προτιμούσατε να γυμνάζεστε μόνοι σας, με έναν προπονητή ή σε μια τάξη; Θέλετε να ασκηθείτε στο σπίτι ή στο γυμναστήριο; Αν θέλετε να κάνετε κάτι που είναι πιο δύσκολο ή απαιτητικό από από αυτό που μπορείτε να κάνετε τώρα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε να θέσετε έναν νέο στόχο και να τον πετύχετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να τρέξετε, μπορείτε να ξεκινήσετε περπατώντας και στη συνέχεια να προσθέσετε δόσεις τζόκινγκ στις βόλτες σας. Ξεκινήστε σταδιακά να τρέχετε για περισσότερο από όσο περπατάτε. Μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Το πρόγραμμα άσκησής σας πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Αερόβια άσκηση: Τρέξιμο, τζόκινγκ και ποδηλασία είναι μερικά μόνο παραδείγματα αερόβιας άσκησης. Προχωρήστε αρκετά γρήγορα ώστε να ανεβάσετε τον καρδιακό σας ρυθμό και να αναπνέετε πιο δύσκολα, αλλά να έχετε στο νου σας, ότι θα πρέπει ακόμα να μπορείτε να μιλήσετε σε κάποιον ενώ τρέχετε. Διαφορετικά, πιέζετε τον εαυτό σας πολύ. Εάν έχετε προβλήματα στις αρθρώσεις, επιλέξτε μια δραστηριότητα χαμηλής έντασης, όπως το κολύμπι ή το περπάτημα.
  • Διατάσεις: Θα γίνετε πιο ευέλικτοι/ες αν κάνετε στρέτσινγκ μερικές φορές την εβδομάδα. Προτιμήστε να το κάνετε αφού έχετε προθερμανθεί ή μετά το πέρας της προπόνησής σας. Κάντε διατάσεις απαλά, το σώμα σας δεν πρέπει να πονάει.
  • Προπόνηση ενδυνάμωσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάρη, ζώνες αντίστασης ή το δικό σας σωματικό βάρος (γιόγκα, για παράδειγμα). Κάντε προπόνηση ενδυνάμωσης 2-3 φορές την εβδομάδα και μην αμελήσετε να αφήσετε τους μύες σας να ανακάμψουν για μια μέρα μεταξύ των συνεδριών.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ