Olympia Forum – Πανανικόλας: «Προσωπικός μου στόχος η μείωση των ατυχημάτων στο Πάτρα-Πύργος»


O Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Πανανικόλας, μίλησε για την σπουδαιότητα του έργου της Ολυμπίας Οδού.

Για τη σπουδαιότητα του έργου της Ολυμπίας Οδού, τη μείωση τον ατυχημάτων και την αξία του έργου για την περιοχή, μίλησε στο Olympia Forum, o Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Πανανικόλας.

«Στην περιφέρεια δεν νοείται βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς βιώσιμη κινητικότητα και προσβασιμότητα. Μόνο με την προσβασιμότητα μπορεί να συμβεί αυτό και αυτό ερχόμαστε εμείς να προσθέσουμε. Σε αυτό το κομμάτι, η Ολυμπία Οδός πέρα από τις συμβατικές της υποχρεώσεις που είναι η λειτουργία και συντήρηση, έχουμε λάβει από την αρχή υπόψη μας την ένωση των πόλεων και των ανθρώπων για τη μεταφορά των αγαθών, των ιδεών, της κουλτούρας και αποτελεί όραμά μας η Ολυμπία Οδός να φέρει κάθε είδους πολιτισμό», δήλωσε ο κ. Παπανικόλας.

Όσον αφορά τη μείωση των ατυχημάτων, ο κ. Παπανικόλας τόνισε ότι:

«Παρακολουθούμε πολύ κοντά τα στατιστικά για το τι συμβαίνει στο Πάτρα-Πύργος αλλά και στην Ολυμπία Οδό 8. Κατά μέσο όρο είχαμε 36 θανατηφόρα δυστυχήματα το χρόνο σήμερα είναι μόλις 2. Πρόεκται για μείωση 97% , βελτιώνοντας την υποδομή με τη διαχωριστική λωρίδα, τη βοηθητική λωρίδα και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, με ανισόπεδους κόμβους και 24 ώρες το 24ωρο παροχή υπηρεσιών βοήθειας στους οδηγούς. Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς δεν βλέπουμε στο υπόλοιπο δίκτυο εκεί όπου ανήκει το Πάτρα-Πύργος και ελπίζουμε ότι αυτό το μικρό θαύμα που κάναμε με 93% μείωση στοιχημάτων να μπορέσουμε να το κάνουμε και στο Πάτρα-Πύργος. Έχω βάλει ως προσωπικό μου στόχο τη μείωση των ατυχημάτων στο συγκεκριμένο δρόμο. Το τρίπτυχο είναι ασφάλεια και άνεση για το χρήστη».

Παράλληλα ο κ. Παπανικόλας μίλησε για το στόχο που έχει θέσει, που είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος 30% έως το 2030 χρησιμοποιώντας καινοτομίες.

Τέλος αναφέρθηκε και στον τρόπο πληρωμής των διοδίων, όπου ο καθένας μπορεί να πληρώσεις ανέπαφα, είτε με πιστωτική κάρτα είτε το e-pass αλλά και στην κατασκευή του πρώτου πρατηρίου φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα καθώς και σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ