Milkshake μπανάνα: Ένα δροσιστικό ρόφημα με φρουτένια γεύση για όλες τις ώρες


Στις μέρες μας δεν χρειάζεται να πάτε στο κοντινότερο μαγαζί της γειτονιάς σας για να αγοράσετε το αγαπημένο σας επιδόρπιο, που δεν είναι άλλο από ένα milkshake με φρούτα. Αν αναρωτιέστε γιατί τα milkshakes αποκαλούνται μερικές φορές “malted”, αυτό ουσιαστικά περιγράφει την πρακτική της προσθήκης σκόνης βύνης στο κρύο ρόφημα. Οι παλιότεροι που ασχολούνταν με το πεδίο των τροφίμων αποδίδουν, το αποδίδουν σε έναν άνδρα που ονομάζεται Ivar “”Pop”” Coulson. Το 1922, όταν δούλευε στο εργοστάσιο αναψυκτικών Walgreen στο Σικάγο, πρόσθεσε δύο μεζούρες παγωτό βανίλια σε ένα ρόφημα από βύνη.

Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να αλλάξει τα πάντα όσον αφορά την όψη των κατεψυγμένων γλυκών και αφήνοντας το δικό του στίγμα στην ιστορία των αμερικανικών τροφίμων. Φυσικά, τα μιλκσέικ είναι μόνο η αρχή όταν πρόκειται για κεράσματα παγωτού. Το απόλυτα διαχρονικό comfort food, το milkshake είναι στην πραγματικότητα πολύ εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι. Όταν μάλιστα αποκτήσετε και αυτήν την εύκολη συνταγή για milkshake μπανάνα που σας δίνεται παρακάτω, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα.  Χρειάζεστε μόνο τρία υλικά, δύο βήματα και 10 λεπτά για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για milkshake σοκολάτας στο μπλέντερ σας.

Τα συστατικά είναι:

  • 2 μπανάνες, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια ή 500 ml γάλα της επιλογής σας
  • 2 μεζούρες παγωτό βανίλια της επιλογής σας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι που σας αρέσει
  • Προαιρετικά 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ή κανέλα σε σκόνη

Οι εναλλακτικές επιλογές που έχετε είναι να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος γάλακτος σας αρέσει, όπως το γάλα αμυγδάλου που μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας, το γάλα ρυζιού ή το γάλα καρύδας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου εάν προτιμάτε αντικαθιστώντας  το μέλι ή μαζί με αυτό. Η μέθοδος που ακολουθείται είναι απλή. Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το μοσχοκάρυδο σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας ή στο multi μέχρι να γίνει παχύρευστο και λείο. Πασπαλίστε την κορυφή των μιλκσέικ με μοσχοκάρυδο πριν τα σερβίρετε.

Μην ξεχνάτε να βάζετε πάντα μια κρεμώδη επικάλυψη, πολύχρωμα σπρέι ή κεράσια μαρασκίνο. Ψάξτε για παγωμένη σαντιγί σε κονσέρβα, φτιαγμένη με πραγματική κρέμα, και κυνηγήστε κομποστοποιήσιμα χάρτινα καλαμάκια ή ομπρελίτσες για ομορφιά. Φτιάξτε ένα milkshake bar για την οικογένεια χρησιμοποιώντας την ως σημείο εκκίνησης. Βάλτε μικρά πιάτα με κομμάτια σοκολάτας με επικάλυψη καραμέλας, παχύ παγωτό από καραμέλα ή βουτυρόκρεμα, κομμάτια ψησίματος καραμέλας ή ακόμη και σπασμένα μπισκότα γκοφρέτας γεμιστά με κρέμα ή τζίντζερ στο πάνω μέρος του μιλκσέικ. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ βαρέως τύπου και όλα θα κυλήσουν τέλεια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ