ΟΑΕΔ: Ξεκινά τη Δευτέρα 25/10 νέο πρόγραμμα εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης


Νέο πρόγραμμα εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης στην ειδικότητα υψηλής ζήτησης «Εργάτης Φύλλων Μετάλλου – Συγκολλητής Μετάλλων» ξεκινά ο ΟΑΕΔ. Ειδικότερα, το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης στην ειδικότητα υψηλής ζήτησης «Εργάτης Φύλλων Μετάλλου – Συγκολλητής Μετάλλων» ξεκινάει τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τον Δήμο Ασπροπύργου για την αποτελεσματικότερη στήριξη των ανέργων.

ΟΑΕΔ: Ο στόχος του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης

Στόχος του προγράμματοςείναι η αναβάθμιση των προσόντων των υποψήφιων εργαζομένων στον τομέα της βιομηχανίας, που απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες και αναβαθμισμένες γνώσεις σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες τεχνολογικές εξελίξεις στην ειδικότητα του εργάτη μετάλλου, αλλά και την ουσιαστική διασύνδεση αυτών με την αγορά εργασίας.

Που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα κατάρτισης

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα υλοποιηθεί από το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ρέντη στις εγκαταστάσεις του της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας ΟΑΕΔ Ελευσίνας, που αναβαθμίστηκαν πρόσφατα με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Το νέο πρόγραμμα εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης στην ειδικότητα υψηλής ζήτησης «Εργάτης Φύλλων Μετάλλου – Συγκολλητής Μετάλλων» περιλαμβάνει 180 ώρες θεωρίας και 640 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος ΟΑΕΔ

Δικαιούχοι είναι οι κάτοικοι εγγεγραμμένοι άνεργοι της περιοχής ηλικίας 18-55 ετών, οι οποίοι αναζητούν εργασία στις εξής ειδικότητες υψηλής ζήτησης: συγκολλητές και φλογοκόπτες μετάλλων, χειριστές εργαλειομηχανών παραγωγής και επεξεργασίας μεταλλικών προϊόντων και χειριστές μηχανών παραγωγής προϊόντων από ελαστικό.

Η δράση διαμορφώνεται στο πλαίσιο των νέων συμπράξεων και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων του ΟΑΕΔ με την τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν ως σκοπό την αμεσότερη ανταπόκριση και διασύνδεση με τις ανάγκες των τοπικών οικονομιών και αγορών εργασίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ