Αυτοφροντίδα διαλογισμός: Γιατί ο διαλογισμός είναι μια πρακτική αυτοφροντίδας [vid]

Στον σημερινό κόσμο φαίνεται ότι το «να είσαι απασχολημένος» δοξάζεται. Είναι σχεδόν σαν να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον για να δούμε ποιος είναι ο πιο πολυάσχολος. Βρίσκεστε ποτέ με έναν ασυνήθιστα μεγάλο ελεύθερο χρόνο και σκέφτεστε “Δεν μπορώ απλώς να κάθομαι εδώ. Πρέπει να είμαι παραγωγικός. Πρέπει να κάνω κάτι.” Είναι σαν να νιώθουμε ένοχοι που έχουμε ελεύθερο χρόνο. Ένοχοι που αφιερώσαμε χρόνο για να μην «κάνουμε τίποτα» και απλώς απολαμβάνουμε χρόνο με τον εαυτό μας. Ας το παραδεχτούμε όμως, αυτή η νοοτροπία θα μας οδηγήσει μόνο στο να καούμε στο τέλος. Πώς μπορούμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε αυτή την ανάγκη να είμαστε απασχολημένοι και να προσθέσουμε λίγη αυτοφροντίδα στα προγράμματά μας; Ο διαλογισμός είναι το τέλειο εργαλείο φροντίδας του εαυτού σας.

  • Ο διαλογισμός σας παρέχει “ME TIME”

Το να είσαι πολύ απασχολημένος συνεπάγεται να είσαι πολύ χρόνο με άλλους ανθρώπους, είτε στη δουλειά, στο σχολείο, στο σπίτι, σε κοινωνικές εκδηλώσεις κ.λπ. Τώρα, το να περνάς χρόνο με άλλους είναι σημαντικό, αλλά πότε είναι η τελευταία φορά που αφιέρωσες 10 λεπτά για τον εαυτό σου; Ο διαλογισμός σας παρέχει αυτόν τον ποιοτικό «me-χρόνο» που είναι τόσο βασικός για να ξαναγεμίσετε τις μπαταρίες σας στο τέλος της ημέρας. Ποιοτικός χρόνος με τον εσωτερικό σας εαυτό, για σύνδεση, εστίαση στο παρόν και αναστοχασμό.

Το να παρέχουμε στον εαυτό σας «χρόνο για μας» μας βοηθά να χαλαρώσουμε, μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τελικά βελτιώνουμε την ευτυχία και την ικανοποίησή μας από τη ζωή, επειδή συντονιζόμαστε με τον εαυτό μας και με αυτό που επιθυμούμε. Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται τρομακτικό να πιστεύεις ότι ο διαλογισμός είναι απλώς να κάθεσαι εκεί μόνος με τις σκέψεις σου στη σιωπή. Μερικοί άνθρωποι διαλογίζονται σιωπηλά, αλλά αν δεν είναι αυτό που σας ενδιαφέρει, υπάρχουν πολλοί καθοδηγούμενοι διαλογισμοί και μουσικά κομμάτια διαλογισμού που μπορείτε να παίξετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας διαλογισμού.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here