Πονοκέφαλος Ημικρανία Αντιμετώπιση: Πώς να απαλλαγείτε γρήγορα από έναν πονοκέφαλο [vid]


Όλοι ξέρουμε πόσο ενοχλητικός μπορεί να είναι ένας πονοκέφαλος, για να μην μιλήσουμε για τον πόνο που τον συνοδεύει, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αρκετά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τον πόνο χωρίς να επισκεφθείτε το γιατρό. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές και νιώστε καλύτερα γρήγορα.

  • Δοκιμάστε μια κρύα κομπρέσα

Εάν έχετε ημικρανία, τοποθετήστε μια κρύα κομπρέσα στο μέτωπό σας. Μερικά παγάκια τυλιγμένα σε μια πετσέτα, μια σακούλα με κατεψυγμένα λαχανικά ή ακόμα και ένα κρύο ντους μπορεί να απαλύνουν τον πόνο. Κρατήστε τη κομπρέσα στο κεφάλι σας για 15 λεπτά και μετά κάντε ένα διάλειμμα για 15 λεπτά.

  • Χρησιμοποιήστε θερμαντικό μαξιλάρι

Εάν έχετε πονοκέφαλο τάσης, τοποθετήστε ένα θερμαντικό μαξιλάρι στο λαιμό ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Ένα ζεστό ντους μπορεί επίσης να κάνει το κόλπο.

  • Χαλαρώστε την πίεση στο τριχωτό της κεφαλής ή στο κεφάλι σας

Εάν η αλογοουρά σας είναι πολύ σφιχτή, θα μπορούσε να προκαλέσει πονοκέφαλο. Αυτοί οι «πονοκέφαλοι εξωτερικής συμπίεσης» μπορούν επίσης να προκληθούν φορώντας καπέλο ή ακόμα και γυαλιά κολύμβησης που είναι πολύ σφιχτά.

  • Χαμηλώστε τα φώτα

Το έντονο φως ή το φως που τρεμοπαίζει, ακόμη και από την οθόνη του υπολογιστή σας, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους ή ημικρανίες. Εάν είστε επιρρεπείς, καλύψτε τα παράθυρά σας με κουρτίνες συσκότισης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φορέστε γυαλιά ηλίου σε εξωτερικούς χώρους. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αντιθαμβωτικές οθόνες στον υπολογιστή σας.

  • Προσπαθήστε να μην μασάτε

Το μάσημα τσίχλας μπορεί να βλάψει όχι μόνο το σαγόνι αλλά και το κεφάλι σας. Το ίδιο ισχύει για το μάσημα των νυχιών, των χειλιών ή αντικειμένων όπως ένα στυλό. Αποφύγετε τα τραγανά και κολλώδη τρόφιμα και φροντίστε να παίρνετε μικρές μπουκιές. Εάν τρίβετε τα δόντια σας τη νύχτα, ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για μια προστατευτική θήκη στόματος. Αυτό μπορεί να περιορίσει τους πονοκεφάλους σας το πρωί.

  • Ενυδατωθείτε

Πίνετε πολλά υγρά. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο ή να τον επιδεινώσει.

  • Πιείτε λίγη καφεΐνη

Πιείτε λίγο τσάι, καφέ ή κάτι με λίγη καφεΐνη. Αν την καταναλώσετε αρκετά νωρίς, αμέσως μετά την έναρξη του πόνου, θα μπορούσε να τον απαλύνει. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα μη συνταγογραφούμενα αναλγητικά να λειτουργήσουν καλύτερα. Απλώς να πίνετε πάντα με μέτρο.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ