10 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θα ακούσουμε


Μουσική, θέατρο, σινεμά, εκθέσεις, όλα θα τα βρεις στην ατζέντα μας για το Σαββατοκύριακο 23-24 Οκτωβρίου.

Live πάρτι, αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ και εκθέσεις. Εμείς βάζουμε τις προτάσεις, εσύ βάζεις τη διάθεση. Δες τί μπορείς να κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου

Προμηθέας, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Προμηθέας
ΠρομηθέαςΑνδρέας Σιμόπουλος

Το Σάββατο θα βρεθούμε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για να δούμε τον Προμηθέα του Νίκου Καραθάνου. Ο σκηνοθέτης καταπιάνεται με το αρχαίο δράμα για δεύτερη φορά μετά τους Όρνιθες. Ο Νίκος Καραθάνος προσεγγίζει την τραγωδία του Αισχύλου επιχειρώντας, όπως λέει, να «μυθολογήσει την καθημερινότητα».
Ερμηνεύουν: Ν. Καραθάνος, Χρ. Λούλης, Γ. Χατζηπασχάλη, Γ. Κότσιφας.

5o Athens Tattoo Expo, Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

5o Athens Tattoo Expo
5o Athens Tattoo Expo

Πιστό στο καθιερωμένο του φθινοπωρινό ραντεβού, το Athens Tattoo Expo επιστρέφει για 5η χρονιά.

Η γιορτή της τέχνης και της κουλτούρας του tattoo πραγματοποιείται φέτος στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι και αποτελεί ένα πανελλήνιο σημείο συνάντησης για όλους όσοι αγαπούν την τέχνη, την αισθητική και την κουλτούρα του tattoo.

140 από τους καλύτερους Έλληνες tattoo artists συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο για τρεις μέρες και από/ανα δεικνύουν το υψηλό επίπεδο της δουλειάς τους και της τέχνης τους. Tο 5ο Athens Tattoo Expo έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων: Live Tattooing, Tattoo Contests, Dj sets, Live Bands, Art Exhibition Experience, Game Rooms, Graffiti Show, Bike and Skate Show, Body Painting Show Acrobatics.

Minamata
, Σινεμά

Η ταινία έκανε πρεμιέρα και στα ελληνικά σινεμά, αφού έμεινε από πολύ καιρό στο συρτάρι, λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Τζόνι Ντεπ για ενδοοικογενειακή βία εναντίον της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ. Το φιλμ βασίζεται σε πραγματική γεγονότα.

Ακολουθεί την αληθινή ιστορία του πολεμικού φωτογράφου Γιουτζίν Σμιθ (Τζόνι Ντεπ), ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «ίσως ο πιο σημαντικός Αμερικάνος φωτογράφος στην ανάπτυξη του εκδοτικού φωτογραφικού δοκιμίου».

Με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να έχει τελειώσει και οι φωτογραφίες του από τα μέτωπα των μαχών του Ειρηνικού να έχουν καθορίσει την εικόνα που είχε το αμερικάνικο κοινό για τον πόλεμο, ο Σμιθ έχει αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και την κοινωνία. Μέχρι την στιγμή που ένας φίλος του, του προτείνει να φωτογραφίσει για λογαριασμό του περιοδικού Life τις επιπτώσεις που έχει στους κατοίκους η σταθερή δηλητηρίαση των νερών από τα απόβλητα ενός χημικού εργοστασίου στη Μιναμάτα της Ιαπωνίας.

Κώστας Μπίγαλης – Πωλίνα, Κύτταρο

Το Σάββατο βράδυ Πωλίνα και Κώστας Μπίγαλης μας ξεσηκώνουν με ένα live πάρτι γεμάτο αγαπημένες επιτυχίες από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Trashformers DJ+VJ Set, Fuzz Live Music Club

Όσοι έχουν βρεθεί σε πάρτι των Trashformers γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Οι υπόλοιποι αξίζει μια βόλτα από το Fuzz για ατελείωτη μουσική, χορό, τρέλα, γέλιο και αναπάντεχες καταστάσεις μέχρι το πρωί.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου

ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά, Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μέσα από μια σειρά 300 εμβληματικών αρχαιοτήτων από την Ελλάδα, την Ιταλία, το Βατικανό, παρουσιάζονται οι διάφορες πτυχές της έννοιας του «Κάλλους» στην καθημερινή ζωή και τη φιλοσοφική σκέψη της αρχαίας Ελλάδας.

Η έκθεση διαρθρώνεται σε δύο μεγάλες ενότητες, τον Καλλωπισμό και το Κάλλος.

Ανάμνηση, Σινεμά

Την Κυριακή επιλέγουμε τη νέα ταινία με την αγαπημένη Τίλντα Σουίντον. Η Τζέσικα (Τίλντα Σουίντον) ζει στη Σκοτία και ασχολείται με την ανθοκομία. Όταν επισκέπτεται την αδελφή της στη Μποκοτά αρχίζει να ακούσει παράξενους ήχους ακόμα και κατά την διάρκεια του ύπνου της. Η συνεχής επανάληψη αυτών των ήχων την κάνουν να αναζητήσει την προέλευση τους. Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών.

Planet of Zeus, Temple

Το βράδυ της Κυριακής ροκάρουμε στο Γκάζι με τους Planet of Zeus. Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που έπαιξαν το τελευταίο τους live σε κλειστό χώρο. Μας περιμένουν λοιπόν σε ένα «οικογενειακό» live το Σάββατο και την Κυριακή.

Μαρίκα, Θέατρο Χώρα

Η Νένα Μεντή και ο Πέτρος Ζούλιας, μετά την «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» και τις «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη», με ένα θίασο νέων ταλαντούχων ηθοποιών, συναντούν επί σκηνής την ΜΑΡΙΚΑ και ταξιδεύουν στον πολυδιάσταστο και αντιφατικό κόσμο της Μαρίκας Κοτοπούλη.

Body Worlds, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Ελληνικός Κόσμος)

Έκθεση Body Worlds
Έκθεση Body Worlds

H αυθεντική Έκθεση Body Worlds για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Ελληνικός Κόσμος). Το Body Worlds διαθέτει πραγματικά ανθρώπινα σώματα που έχουν διατηρηθεί μέσω «πλαστινοποίησης», μίας μεθόδου διατήρησης του ιστού του σώματος που εφευρέθηκε τη δεκαετία του 1970.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ