Βασίλισσα Ελισάβετ: Eπέστρεψε στο Κάστρο του Ουίνδσορ μετά από διανυκτέρευση στο νοσοκομείο για «προκαταρκτικές εξετάσεις»

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β’ επέστρεψε στο Κάστρο του Ουίνδσορ την Παρασκευή και σε καλή διάθεση μετά τις αποκαλύψεις ότι πέρασε τη νύχτα σε νοσοκομείο του Λονδίνου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι η 95χρονη Βρετανή μονάρχης πήγε την Τετάρτη στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII στο Λονδίνο για «προκαταρκτικές έρευνες».

Επέστρεψε στο σπίτι της στο Κάστρο του Ουίνδσορ το μεσημέρι την Πέμπτη και κατάλαβαν ότι θα ήταν πίσω στο γραφείο της μέχρι το απόγευμα, αναλαμβάνοντας ελαφριά καθήκοντα. Η βασίλισσα υποβλήθηκε στις εξετάσεις αφού ακύρωσε ένα προγραμματισμένο ταξίδι για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη δημιουργία της Βόρειας Ιρλανδίας και το παλάτι είπε ότι είχε «απρόθυμα» δεχτεί ιατρική συμβουλή για να ξεκουραστεί για λίγες μέρες. Το θέμα δεν σχετίζεται με την COVID-19.

Το παλάτι συνήθως δεν προσφέρει μια τρέχουσα αναφορά για την υγεία της μονάρχη, επικαλούμενο την ιδιωτικότητά της. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση επιβεβαίωσε την παραμονή της βασίλισσας στο νοσοκομείο αφού η εφημερίδα The Sun ανέφερε την είδηση.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχει ένας εμπειρικός κανόνας ότι εάν ένα ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας υποβληθεί σε μια διαδικασία ή μια επέμβαση, υπάρχει ένα ιατρικό δελτίο, δήλωσε στο BBC ο βασιλικός ειδικός Ρόμπερτ Χάρντμαν. Αλλά αυτό δεν ισχύει για τα τεστ. Η προσοχή που δίνεται στην ανάπτυξη αντικατοπτρίζει απλώς τη μεγάλη στοργή που έχει η παγκόσμια κοινότητα για τη μονάρχη, είπε ο Χάρντμαν, συγγραφέας του βιβλίου “Queen of the World”, το οποίο εξιστορεί την επιρροή και το ανάστημα της μονάρχη σε όλο τον κόσμο.

«Μισεί τους ανθρώπους που κάνουν φασαρία γενικά, αλλά ειδικά για την υγεία», είπε στο BBC. «Και νομίζω ότι υπάρχει μια ανησυχία να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια του γραφείου, και ξέρω ότι είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν ειπώθηκε τίποτα για το χθεσινό ταξίδι στο νοσοκομείο γιατί  δεν ήθελαν ξαφνικά να υπάρχουν τεράστιες κάμερες και 24ωρες ειδήσεις έξω από το νοσοκομείο». Η μακροχρόνια μυστική μοναρχία αντιμετωπίζει αγώνες παρόμοιους με εκείνους άλλων ηγετών και διασημοτήτων που αντιμετωπίζουν μια αδηφάγα όρεξη για λεπτομέρειες σχετικά με την προσωπική τους ζωή και την κατάσταση της υγείας τους.

Για λόγους σύγκρισης, το Βατικανό εξέδιδε καθημερινά δελτία σχετικά με τη 10ήμερη παραμονή του Πάπα Φραγκίσκου στο νοσοκομείο τον Ιούλιο, αφού του αφαιρέθηκε ένα κομμάτι του παχέος εντέρου. Το Βατικανό είχε κρατήσει μυστική τη νοσηλεία και την κατάσταση του Φραγκίσκου έως ότου ο Πάπας είχε ήδη εισαχθεί και επρόκειτο να χειρουργηθεί. Αλλά το Βατικανό ήταν από καιρό διαβόητα μυστικοπαθές σχετικά με την υγεία των παπών, κυρίως όταν αρνήθηκε να αναγνωρίσει ακόμη και τα προφανή σημάδια ότι ο Άγιος Ιωάννης Παύλος Β’ έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον. Το Βατικανό έχει επικαλεστεί το ιατρικό απόρρητο του Πάπα για τον περιορισμό των ροών πληροφοριών, αλλά το κενό των πληροφοριών συχνά χρησιμεύει για να τροφοδοτήσει εικασίες για ενδεχόμενο παπικό θάνατο και σύγκρουση για την εκλογή διαδόχου.

Υπήρξε κάποια ανησυχία αυτή την εβδομάδα σχετικά με την υγεία της Ελισάβετ. Μόλις πριν από μέρες, εθεάθη να χρησιμοποιεί μπαστούνι σε μια υπηρεσία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για την εκατονταετηρίδα της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων. Αν και είχε χρησιμοποιήσει μπαστούνι το 2003, που ήταν μετά την επέμβαση στο γόνατο. Στη συνέχεια, η Focus στράφηκε στο ταραχώδες πρόγραμμά της, το οποίο τις τελευταίες ημέρες περιελάμβανε ακροάσεις διπλωματων, μια δεξίωση στο Κάστρο του Windsor για τους ηγέτες των παγκόσμιων επιχειρήσεων και την παρακολούθηση των ιπποδρομιών στο Ascot Racecourse.

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πρόκειται να φιλοξενήσει παγκόσμιους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Γλασκώβη της Σκωτίας – μια μεγάλη δέσμευση που αναφέρεται ως ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλει να ξεκουραστεί εκ των προτέρων.

Αν και η Ελισάβετ απολαμβάνει εύρωστη υγεία σε όλη της τη ζωή και είναι η μακροβιότερη και μονάρχης της Βρετανίας.

Το επόμενο έτος πρόκειται να γιορτάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της – 70 χρόνια στον θρόνο.

Η Ελισάβετ κυβερνά από το 1952 και έμεινε χήρα φέτος όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο. Έχει περικόψει τον φόρτο εργασίας της τα τελευταία χρόνια, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί ένα φορτωμένο πρόγραμμα βασιλικών καθηκόντων. Πρόσφατα αρνήθηκε την τιμή να ανακηρυχθεί “Oldie of the Year” από το περιοδικό The Oldie. Το γραφείο της είπε ότι «Η Αυτού Μεγαλειότητα πιστεύει ότι είσαι τόσο μεγάλος όσο νιώθεις, ως τέτοιος Η Βασίλισσα δεν πιστεύει ότι πληροί τα σχετικά κριτήρια για να μπορέσει να το αποδεχτεί».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here