Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Πώς θα διεξαχθεί φέτος – Ποιοι θα φοράνε μάσκα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους θεατές, κατά την διάρκεια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε την λήψη μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού στη διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση οι μαθητές, αλλά και γενικότερα όσοι συμμετέχουν στη παρέλαση θα πρέπει να φορούν μάσκες πριν αλλά και μετά – εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση.

Ενώ οι θεατές θα πρέπει εξίσου να φορούν τις μάσκες τους κατά τη διάρκεια της παρέλασης, καθώς σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Αναλυτικά, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε: «Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση– εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους».

Όλοι να φορούν την μάσκα τους

Αναφορικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, η Ματίνα Παγώνη δήλωσε μιλώντας στο Ant1, ότι «όλοι θέλουμε να πάμε στις παρελάσεις, καταλαβαίνω ότι οι γονείς θέλουν να δουν τα παιδιά τους». Και πρόσθεσε: «Πρέπει όμως όλοι να φορούν την μάσκα τους, πρέπει να τηρηθούν οι αποστάσεις, είναι πολύ κρίσιμα αυτά, γιατί σε 15 ημέρες θα δούμε τα αποτελέσματα».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξήρε επίσης την απόφαση των τοπικών Αρχών σε περιοχές, όπως η Ημαθία, να μην γίνουν παρελάσεις, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Τόνισε ότι ειδικά και λόγω των εκδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου, αλλά και των παρελάσεων σε όλη την χώρα, «ανησυχούμε για την βόρεια Ελλάδα, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά. Πρέπει όλοι να σπεύσουν να εμβολιαστούν».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ