Μπανάνα πουτίγκα: Tο πιο νόστιμο καραμελωμένο ψωμί μπανάνας με πουτίγκα που έχετε φάει ποτέ


Το καραμελωμένο ψωμί μπανάνας με πουτίγκα είναι ένα καταπληκτικό γλυκό που φτιάχνεται κυρίως το χειμώνα, αλλά για τους εραστές της μπανάνας και το καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο γλυκό συνδυάζει τρία λαχταριστά επιδόρπια, που δεν είναι άλλα από το μπανανόψωμο, την πουτίγκα και φυσικά τον χουρμά. Αυτή η γλυκιά απόλαυση είναι ένας νικητής του χειμώνα που θα καταφέρει να σαγηνεύσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Υλικά για ψωμί μπανάνας

Τα υλικά είναι εύκολα να βρεθούν σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ και είναι πολύ λίγα. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι:

  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένoυς χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (ψιλοκομμένους)
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 550gr μπανανόψωμο (πωλείται και έτοιμο) κομμένο σε φέτες πάχους 1εκ.
  • 4 αυγά
  • 1 μεγάλο φλιτζάνι γάλα
  • 1 μεγάλο φλιτζάνι κρέμα (όχι light)
  • Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • Σάλτσα καραμέλας (πωλείται έτοιμη) για σερβίρισμα
  • Διπλή σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής, για σερβίρισμα

Οδηγίες παρασκευής

Η εκτέλεση της συνταγής είναι επίσης πολύ εύκολη και πάει ως εξής:

  • Βήμα 1: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C με 180C (εξαρτάται από την δύναμη του φούρνου σας) με αέρα.
  • Βήμα 2: Έπειτα τοποθετήστε τους χουρμάδες μαζί με ένα φλιτζάνι νερό σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση. Αμέσως μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας με μαγειρική σόδα. Τέλος το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να σταματήσει ο βρασμός.
  • Βήμα 3: Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί (βάθους 5 εκ., 20 εκ. x 30 εκ.) μεσαίου μεγέθους. Τοποθετούμε πολύ προσεκτικά τις φέτες ψωμιού μπανάνας, ελαφρώς επικαλυπτόμενες, ώστε να είναι ικανές να καλύψουν πλήρως τη βάση του πιάτου. Χτυπάμε μαζί τα  τέσσερα αυγά, το ένα φλιτζάνι γάλα και το ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ. Προσθέστε το μείγμα που περιέχει τον χουρμά και χτυπάμε για να ενωθούν. Ρίξτε το μείγμα με τα αυγά που έχετε φτιάξει πάνω από το ψωμί και γίνονται σχεδόν όλα μία μάζα. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να δέσουν. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και έπειτα περιχύνουμε με σάλτσα καραμέλας και σερβίρουμε με τη διπλή σαντιγί ή την κρέμα.

Αν ακόμα σκέφτεστε να το φτιάξετε κάνετε λάθος. Πηγαίντε στο πλησιέστερο super market, επιβεβαιώστε ότι έχετε γράψει σε λίστα όλα τα υλικά και γυρίστε σπίτι να το ετοιμάσετε αμέσως. Το μόνο «άσχημο» σε αυτό το γλυκό είναι σίγουρα το γεγονός ότι μάλλον δεν θα σταματήσετε να το τρώτε μέχρι να αδειάσετε όλο το ταψί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ