Μπαλάσκας για Πέραμα: Οι βολές που έριξαν οι αστυνομικοί δεν ήταν επιθετικές όσες κι αν ήταν


Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε για την καταδίωξη στο Πέραμα για την οποία έχουν συλληφθεί επτά αστυνομικοί

Την άποψη ότι οι βολές που έριξαν οι αστυνομικοί στην καταδίωξη στο Πέραμα που κατέληξε με έναν 20χρονο Ρομά να πέφτει νεκρός «δεν είναι επιθετικές όσες κι αν είναι, είναι βολές ακινητοποίησης» εξέφρασε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου το οποίο καταδίωκαν οι αστυνομικοί «θα τους έκανε κιμά» με την κίνησή του να πέσει επάνω στις μηχανές ενώ στο ερώτημα αν τυχόν υπήρξε εποστρακισμός σφαίρας, ο κ. Μπαλάσκας απάντησε «η βαλλιστική θα το δείξει αυτό».

Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ διατύπωσε και τη διαφωνία του με την κράτηση των επτά αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση λέγοντας ότι «δεν είμαστε ύποπτοι φυγής, τους κρατάνε στα κελιά σαν κακούργημα, θα μπορούσε αυτό να είχε αποφευχθεί».

Εξήγησε, επίσης, ότι σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο για να έχει δικαίωμα ο αστυνομικός να πυροβολήσει θα πρέπει ο άλλος εμπλεκόμενος είτε να τον έχει πυροβολήσει είτε να αστοχήσει «εκτός αν κάνει βολές ακινητοποίησης» προσθέτοντας ότι «ο νόμος περί όπλων είναι απαρχαιωμένος στην Ελλάδα».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε, τέλος, στο MEGA ότι «όταν καταδιώκεις κάποιον με 180χλμ. την ώρα σε μια μηχανή δεν ξέρεις ποιον καταδιώκεις. Δεν γνώριζαν οι συνάδελφοι ότι ήταν Ρομά ή οποιοσδήποτε άλλος όταν πυροβόλησαν. Τα παιδιά της ΔΙΑΣ βγαίνουν από το σπίτι τους και είναι με το ένα πόδι στον τάφο. Όλοι οι αστυνομικοί σήμερα είμαστε ΔΙΑΣ».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ