Νίκος Δένδιας: Συναντήθηκε στο Λονδίνο με τη Βρετανίδα ομόλογό του – Το Κυπριακό στο επίκεντρο


Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται στο Λονδίνο για σειρά επαφών και συνάντησε ήδη τη Βρετανίδα ομόλογό του, Λίζα Τρας. Νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων & Μ.Βρετανίας κ. Νικήτα.

Στη Βρετανία έχει ταξιδέψει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου ήδη ξεκίνησε να πραγματοποιεί μια σειρά επαφών. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Βρετανίδα ομόλογό του, Λίζα Τρας.

Η κ. Τρας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον τη μετακίνησε στο υπουργείο Εξωτερικών. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως η συνάντηση ΔένδιαΤρας έχει ιδιαίτερη σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή κυρίως λόγω των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για σύμπλευση απόψεων της Βρετανίας με την Τουρκία ειδικότερα στο θέμα της Κύπρου.

Σε κάθε περίπτωση Δένδιας και Τρας είχαν εγκάρδια και παραγωγική συζήτηση, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η οποία αφορούσε κυρίως τη συνεργασία Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου σε θέματα ασφάλειας και εμπορίου. Στο τραπέζι, όμως, έπεσαν και τα ζητήματα που αφορούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων & Μ.Βρετανίας κ. Νικήτα, με τον οποίο συζήτησε για τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής ενώ εξέφρασε και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

O υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί επίσης με την υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για την Ευρώπη και την Αμερικανική Ήπειρο, Γουέντι Μόρτον. Οι ανωτέρω συνομιλίες θα εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ