Η Φώφη Γεννηματά «έφυγε» την ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού


Συλλυπητήριο μήνυμα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην οικογένεια και τους πολιτικούς συνεργάτες της Φώφης Γεννηματάς, η οποία «έφυγε» σε ηλικία 56 ετών χτυπημένη από τον καρκίνο.

«Η θλιβερή αυτή απώλεια δυστυχώς έρχεται την ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού που γιορτάζεται παγκοσμίως την 25η Οκτωβρίου και έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση» σημειώνει ο ΠΙΣ.

«Η Φώφη Γεννηματά αναδείχτηκε σε σημαντική πολιτική προσωπικότητα με ηγετικά χαρακτηριστικά που ανέδειξαν τον ρόλο της γυναίκας στην Πολιτική στη χώρα μας. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής τον Απρίλιο του 2000 και στις 21 του ίδιου μήνα εξελέγη γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων. Τον Οκτώβριο του 2001 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, εξελέγη από την ΚΕ γραμματέας του Τομέα Παιδείας και Εκπαίδευσης του κόμματος. Τον Οκτώβριο του 2009, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στις 26 Μαρτίου 2012, ύστερα από απόφαση του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, θέση που διατήρησε έως και τις 26 Ιουνίου του 2013, οπότε ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. Στις 15 Ιουνίου του 2015, εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» καταλήγει το μήνυμα του ΠΙΣ.

Θερμά συλλυπητήρια από την ΠΟΕΔΗΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια «στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, καθώς επίσης και στα μέλη, τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ για τον άδικο και πρόωρο χαμό της Προέδρου τους.

Έδωσε τη μάχη με τον καρκίνο έως την τελευταία στιγμή με θάρρος και αξιοπρέπεια. Η αγωνιστικότητα, το πάθος και η γενναιότητα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς όλους» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ