Κύπριος επιχειρηματίας αγόρασε νησί έναντι 5,5 εκατομμυρίων ευρώ


Το όνομά του στην Κύπρο μπορεί να μην είναι γνωστό, ωστόσο, όπως γράφει δημοσίευμα των Times,  ο Κύπριος επιχειρηματίας John Renos αγόρασε, μέσω βίντεο κλήσης, το νησί Horse Island στα ανοικτά των ακτών του δυτικού Κορκ στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αν και η αγορά έγινε πέρυσι, τώρα δημοσιεύθηκε στα αρχεία του Κτηματολογίου. Ο John Renos, ο οποίος έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στην Κίνα και τη Γερμανία, πλήρωσε 5,5 εκατομμύρια ευρώ για το νησί των 157 στρεμμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χωρίς να μεταβεί αν δει το νησί από κοντά. Αντίθετα, αποφάσισε να το αγοράσει μετά από μια περιήγηση μέσω βιντεοκλήσης.

Το νησί πουλήθηκε από τον πρώην τραπεζίτη Adrian Fitzgibbon και τη σύζυγό του Deborah. Οι Fitzgibbons είχαν ζητήσει αρχικά 6,75 εκατομμύρια ευρώ για το νησί, η οποία περιλαμβάνει επτά σπίτια, μια προβλήτα και ένα ελικοδρόμιο.

Ο Renos είχε στο παρελθόν τον αμπελώνα Château Bellefont-Belcier στο Μπορντό αλλά τον πούλησε το 2017.

Ο John Renos, ο οποίος έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στην Κίνα και τη Γερμανία

Η αγορά του Horse Island, σύμφωνα με τους Times, περιπλέχτηκε λόγω της αδυναμίας του να μιλήσει αγγλικά. Φαίνεται ότι ο Κύπριος είχε ζητήσει από την Montague Real Estate με έδρα το Λονδίνο να βρει ένα ασφαλές ιδιωτικό νησί στην Ευρώπη.

Το νησί ήταν το σπίτι μιας ακμάζουσας βιομηχανίας χαλκού τον 19ο αιώνα, με 137 άτομα να κατοικούν εκεί το 1841. Οι τελευταίοι κάτοικοι πλήρους απασχόλησης έφυγαν τη δεκαετία του 1960.

Ο Alex Robinson της Knight Frank, ο οποίος διαμεσολάβησε για την πώληση του νησιού, δήλωσε πέρυσι ότι η αγορά αντανακλά την πανδημική τάση ανθρώπων με τεράστια περιουσία να στοχεύουν σε ακίνητα σε «απομακρυσμένες τοποθεσίες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ