Θαλασσινό αλάτι: Αναζωογονεί την επιδερμίδα και καταπολεμά δερματικά προβλήματα [vid]


Το θαλασσινό νερό είναι στην ουσία ένα κοκτέιλ πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά μετάλλων και αμινοξέων που μπορούν να ωφελήσουν το δέρμα. Εκτός από το αλάτι, το νερό της θάλασσας περιέχει επίσης δεκάδες φυσικά ορυκτά όπως κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο, που έχουν την ιδιότητα να θεραπεύουν, να αποτοξινώνουν, να καθαρίζουν, να απολεπίζουν και να διατηρούν την υγρασία στο δέρμα.

  • Φυσικός καθαρισμός

Η χρήση προϊόντων με θαλασσινό νερό μπορεί να λειτουργήσει ως αποτοξίνωση — όχι μόνο για το πρόσωπό σας αλλά για ολόκληρο το σώμα. Το αλάτι θεωρείται απορροφητικό και μπορεί να αφαιρέσει τους ρύπους από το δέρμα σας. Όταν χρησιμοποιείται ως απολεπιστικό, το θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και να αναζωογονήσει τον τόνο της επιδερμίδας σας. Τα οφέλη του αλμυρού νερού για το δέρμα περιλαμβάνουν επίσης τη σύσφιξη των πόρων και την αφαίρεση της περίσσειας λιπαρότητας.

  • Αντιμετώπιση της ακμής

Η χρήση καθαριστικού με αλατόνερο ή η απολέπιση με θαλασσινό αλάτι μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καταπολέμιση της ακμής. Το αλμυρό νερό περιέχει φυσικά μέταλλα όπως το κάλιο και το ασβέστιο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση πολλών δερματικών προβλημάτων και να απομακρύνουν τα βακτήρια. Η απολεπιστική του δράση κρατά επίσης τους πόρους ανοικτούς και καθαρούς από βακτήρια που επιδεινώνουν το πρόβλημα της ακμής.

  • Φυσικό απολεπιστικό

Τα scrub με θαλασσινό αλάτι αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, ανοίγουν τους πόρους σας και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, παρέχοντάς σας υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα σας, καθαρό και λείο, μπορεί να απορροφήσει καλύτερα την ενυδατική σας κρέμα.

  • Φυσική θεραπεία για δερματικές παθήσεις

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, το θαλασσινό νερό ή αλάτι μπορούν να περιορίσουν τη φλεγμονή, τις αλλεργικές αντιδράσεις και ακόμη και να καταπραϋνουν το έκζεμα και την ψωρίαση.

  • Καταπολεμά την Πιτυρίδα

Η χρήση αλατόνερου στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία, να μειώσει τις νιφάδες πιτυρίδας και να βοηθήσει στην προώθηση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ