Μηλόξυδο ουρολοίμωξη: Μπορεί το μηλόξυδο να θεραπεύσει την ουρολοίμωξη;

Η ουρολοίμωξη (ουρολοίμωξη) είναι μια λοίμωξη σε οποιοδήποτε μέρος του ουροποιητικού σας συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, της ουροδόχου κύστης, της ουρήθρας και των ουρητήρων. Οι περισσότερες ουρολοιμώξεις επηρεάζουν το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. Οι ουρολοιμώξεις μπορεί να είναι επώδυνες και να προκαλέσουν ενοχλητικά συμπτώματα στο ουροποιητικό. Συνήθως, αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά, καθώς τα βακτήρια είναι η αιτία της μόλυνσης. Οι ουρολοιμώξεις είναι πιο συχνές στις γυναίκες.

Το μηλόξυδο είναι ένα είδος ξυδιού που παρασκευάζεται με ζύμωση μηλίτη. Όπως όλα τα ξύδια, έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία ποικίλων καταστάσεων. Τελευταία, το μηλόξυδο έχει αποκτήσει τη φήμη της θεραπείας όλων. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς τους ισχυρισμούς είναι υπερβολικοί και στερούνται επιστημονικής στήριξης. Έτσι, ως σήμερα δεν υπάρχουν ακόμη επιστημονικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να θεραπεύσει μια ουρολοίμωξη. Αλλά είναι πιθανό να έχει κάποια οφέλη.

Μηλόξυδο: Μπορεί να θεραπεύσει την ουρολοίμωξη;

Γενικά το μηλόξυδο έχει πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία και θα μπορούσε να αποτρέψει μελλοντικές ουρολοιμώξεις – αλλά μην υπολογίζετε σε αυτό για τη θεραπεία μιας τρέχουσας λοίμωξης. Μην αφήσετε τη λοίμωξη να εξαπλωθεί στους νεφρούς σας, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο. Εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα, ζητήστε άμεσα θεραπεία από έναν επαγγελματία ιατρό.

Πιθανές θεραπευτικές δράσεις και χρήσεις του μηλόξυδου

  • Προσθέστε μηλόξυδο στο χυμό cranberry

Προσθέστε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι χυμό cranberry χωρίς ζάχαρη. Ο χυμός βακκίνιων είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη φυσική θεραπεία για τις ουρολοιμώξεις. Αν και οι κλινικές δοκιμές υποδεικνύουν ότι τα κράνμπερι δεν μπορούν να θεραπεύσουν μια ουρολοίμωξη, τα κράνμπερι μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων σε γυναίκες με συχνά επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις.

  • Προσθέστε μηλόξυδο στο νερό

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό, οκτώ φορές την ημέρα. Η κατανάλωση επιπλέον νερού θα σας κάνει να ουρείτε πιο συχνά. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεπλύνετε φυσικά τα επιβλαβή βακτήρια.

  • Χρησιμοποιήστε μηλόξυδο σε μια σαλάτα

Ανακατέψτε λίγο μηλόξυδο με ελαιόλαδο για ένα πεντανόστιμο dressing σαλάτας. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι για πιο γλυκιά, φρουτώδη γεύση. Μπορεί να μην κάνει πολλά για την ουρολοίμωξη σας, αλλά θα έχει υπέροχη γεύση με μια σαλάτα γεμάτη λαχανικά και χειμωνιάτικα κολοκυθάκια.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here