Σεξ περίοδος: Μπορώ να κάνω σεξ με ταμπόν;

Δεν είναι πάντα εύκολο να συγχρονίσετε τη σεξουαλική σας ζωή με τον μηνιαίο κύκλο σας. Από καιρό σε καιρό, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ζεστά και βαριά ενώ έχετε περίοδο. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να σταματήσετε τη δράση για να τρέξετε στο μπάνιο και να αφαιρέσετε ένα ταμπόν.

Ωστόσο, συνιστάται να αφαιρέσετε πρώτα το ταμπόν σας. Εάν δεν το κάνετε, το ταμπόν μπορεί να ωθηθεί ψηλά στον κολπικό σωλήνα. Αυτό μπορεί να είναι άβολο και μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποια πιθανά προβλήματα.

Η μη αφαίρεσή του ταμπόν κατά την ερωτική πράξη σχετίζεται με τα ακόλουθα πιθανά ζητήματα

Μπορείτε σίγουρα να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το αίμα της εμμήνου ρύσεως λειτουργεί καλά ως φυσικό λιπαντικό, ενώ οι ίδιες νιώθουν μεγαλύτερη διέγερση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Ωστόσο, το σεξ με ταμπόν δεν συνιστάται. Η μη αφαίρεσή του σχετίζεται με τα ακόλουθα πιθανά ζητήματα:

  • Δυσκολία αφαίρεσης μετά την ερωτική πράξη: Το πέος ή ένα σεξουαλικό παιχνίδι μπορεί να σπρώξει το ταμπόν ψηλά στον κολπικό σωλήνα. Κι ενώ δεν θα χάσετε το ταμπόν στο σώμα σας – μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει – μπορεί να δυσκολευτείτε να το αφαιρέσετε μετά την ερωτική πράξη.
  • Πόνος και δυσφορία: Κατά τη σεξουαλική επαφή, το πέος ή το σεξουαλικό παιχνίδι του/της συντρόφου σας μπορεί να σπρώξει το ταμπόν στον τράχηλο της μήτρας. Αυτό μπορεί να είναι άβολο. Ομοίως, μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι ο τράχηλος και οι μήτρες τους έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία κατά τη διάρκεια της περιόδου. Ένα ταμπόν που πιέζεται πάνω τους μπορεί να προκαλέσει πρόσθετη ενόχληση.
  • Άβολο σεξ: Ένα ταμπόν, ένα πέος ή ένα σεξουαλικό παιχνίδι δεν μπορούν να καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο ταυτόχρονα. Εάν το ταμπόν εμποδίζει τον σύντροφό σας να διεισδύσει πλήρως στον κόλπο σας, το σεξ μπορεί να είναι άβολο ή απλώς μη ευχάριστο.

 

  • Έλλειψη τραχηλικής διέγερσης: Κατά τη σεξουαλική διείσδυση, η διέγερση του τραχήλου της μήτρας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ευχαρίστηση, ακόμη και σε οργασμό. Με το ταμπόν να εμποδίζει τον δρόμο, ο/η σύντροφός σας μπορεί να μην είναι σε θέση να διεγείρει τον τράχηλό σας.
  • Μώλωπες και ρήξεις: Τα ταμπόν που πιέζονται στον τράχηλο και τη μήτρα μπορεί να προκαλέσουν μώλωπες ή κοψίματα. Τα εμποτισμένα ταμπόν είναι πιο εύκαμπτα και λιγότερο πιθανό να τρυπήσουν τον ευαίσθητο ιστό.
  • Σύνδρομο τοξικού σοκ (TSS): Αυτή η σπάνια αλλά απειλητική για τη ζωή λοίμωξη μπορεί να συμβεί με ταμπόν που παραμένουν στο σώμα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι κατασκευαστές έχουν αλλάξει τα προϊόντα τους για να μειώσουν τον κίνδυνο TSS, ακόμη και με ξεχασμένα ταμπόν, αλλά ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here