Σαρηγιάννης: Με οι πιστοί μάσκα στην εκκλησία – Υποχρεωτικό τεστ για τους εμβολιασμένους


Νέα έκκληση απεύθυνε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προς τους πιστούς για τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες, με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

O καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τόνισε πως οι πιστοί πρέπει να φορούν μάσκα σε όλη την διάρκεια του εκκλησιασμού τους και των λιτανειών, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη και στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας.

Μιλώντας στον Αντ1, ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, έκανε νέα έκκληση για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, συγκεκριμένα είπε ότι «υπάρχει πιθανότητα 10-12% να κολλήσει κορονοϊό ένας εμβολιασμένος, που μπορεί να μην έχει καν συμπτώματα, ο οποίος μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να συμβάλλει στην διασπορά του κορονοϊού».

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες ή τουλάχιστον σταθεροποίηση τους στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Αν θέλουμε να μετριαστεί αυτή η αύξηση, πρέπει να διπλασιαστούν άμεσα τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού», προσθέτοντας ότι σε αυτήν την κατεύθυνση, ο ίδιος θεωρεί κομβικό «να είναι υποχρεωτικό ένα τεστ για όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους ή όχι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ