Οικονόμου: Έκκληση της κυβέρνησης σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, με αφορμή την ανοδική πορεία των κρουσμάτων


Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κατά την τελευταία εβδομάδα έχει θορυβήσει επιστήμονες και κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έκανε έκκληση προς όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, μιλώντας σήμερα στους πολιτικούς συντάκτες κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ενημέρωσης.

Ως προς το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως υπάρχει πλαίσιο μέτρων και αυτό θα συνεχίζει να εφαρμόζεται, όπως είπε.

«Ισχύει το πλαίσιο μέτρων που έχουμε ανακοινώσει. Ένα πλαίσιο μέτρων που σε διάφορες δραστηριότητες διαφοροποιεί την αντιμετώπιση εμβολιασμένων με ανεμβολίαστους. Πάνω από όλα θέλω να κάνω μια έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας για τα χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά, πρόσθεσε πως αυτά αποτυπώνονται πολύ καθαρά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας:

«Η εικόνα που έχουμε από τις ΜΕΘ, η εικόνα που έχουμε από τους ανθρώπους που διασωληνώνονται και κινδυνεύουν περισσότερο είναι μια εικόνα που επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε πει σε όλους τους τόνους. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε στα χέρια μας για να προστατευθούμε απέναντι στην νόσο και από το να νοσήσουμε βαριά. Όπου έχουμε πολλά περιστατικά, πολλές νοσηλείες, πολλές εισαγωγές σε ΜΕΘ αυτά είναι απολύτως ευθυγραμμισμένα με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Πρέπει λοιπόν όλοι να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατευθούμε απέναντι στην ασθένεια» πρόσθεσε.

Τα μέτρα των εορταστικών εκδηλώσεων είναι όσα έχουν αποφασίσει οι επιστήμονες

Επίσης υπογράμμισε ότι όλες οι εκδηλώσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα, γίνονται μέσα στα πλαίσια που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, κατόπιν εισήγησης των ειδικών. «Το πλαίσιο είναι πολύ συγκεκριμένο: σε εξωτερικούς χώρους φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις όπου επικρατεί συνωστισμός, και τα αρμόδια όργανα της πολιτείας είναι εντεταλμένα ώστε να τηρούνται οι διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κορονοϊός δεν έχει φύγει, είναι εδώ. Από την άλλη πλευρά 72% των ενήλικων είναι εμβολιασμένοι, αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να εμβολιαστούμε όλο και περισσότεροι και βεβαίως να τηρούμε τα μέτρα» είπε.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ