Ουγγαρία: Από τη Βουδαπέστη, η Μαρίν Λεπέν στηρίζει τον Όρμπαν και επικρίνει την ΕΕ

Η Μαρίν Λεπέν, που επισκέπτεται τη Βουδαπέστη, επέκρινε σφόδρα την «ιδεολογική βαναυσότητα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε τη στήριξή της στον υπερσυντηρητικό ηγέτη της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα.

«Η Ουγγαρία του 2021, υπό την καθοδήγησή σας, βρίσκεται για μία ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ελευθερία των λαών», δήλωσε η υποψήφια για τη γαλλική προεδρία, κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ούγγρο πρωθυπουργό.

Χαιρετίζοντας το «θάρρος» και την «αποφασιστικότητα» του Ούγγρου πρωθυπουργού, η Λεπέν «δεσμεύτηκε» πως, εάν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας τον επόμενο χρόνο, θα του «προσφέρει τη στήριξη της Γαλλίας και του λαού της για τον αναπροσανατολισμό μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ιδεολογική βαναυσότητα της οποίας πλήττει ακόμη και την ιδέα της κυριαρχίας».

Επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της να «μεταρρυθμίσει το γαλλικό Σύνταγμα μέσω δημοψηφίσματος για να θέσει σε λειτουργία την αρχή της ανωτερότητάς του», η Λεπέν υπογράμμισε ότι αυτό θα συμπεριλαμβάνει επίσης «την πλήρη διευθέτηση του ζητήματος της μετανάστευσης, αυτής της μάστιγας από την οποία τα κράτη μας πρέπει επιτακτικά να προφυλαχθούν».

Σχετικά με το θέμα αυτό, κατήγγειλε τον «μεταναστευτικό κατακλυσμό που θέλει να οργανώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση», «οι καταστροφικές συνέπειες» του οποίου θα γίνουν αισθητές «σε επίπεδο ταυτότητας, οικονομικό ή εδαφικό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here