Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Δύσκολες στιγμές εάν δεν επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού


Ο κύριος Βασιλακόπουλος μάλιστα είπε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, είναι πιο έξυπνη λύση από την επιβολή ενός lockdown

Για απαραίτητη επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ώστε να καταπολεμηθεί η διασπορά του κορονοϊού, μίλησε ο καθηγητής ς Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι εάν δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ώστε να φτάσουμε τα επιθυμητά επίπεδα κάλυψης τότε ίσως ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές. Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας, είναι πιο έξυπνη λύση από την επιβολή ενός lockdown.

«Υπέρ του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας είναι κενά λόγια, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν πείθεται από τους επιστήμονες», συμπlήρωσε o κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (27/10) στον ΣΚΑΪ.

Δυσοίωνη ήταν και η πρόβλεψη του καθηγητή για την επόμενη μέρα της πανδημίας, με τον ίδιο να μιλά για σίγουρη επιδημιολογική επιβάρυνση το προσεχές διάστημα.

Παράλληλα, σχολίασε πως είναι τρομερό το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μαςδεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά.

Μάλιστα, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως στην χώρα μας έχουμε χάσει 120 νέους (κάτω των 39 ετών), νούμερο το οποίο χαρακτήρισε ως τραγικό. «Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρέπει να χάσουμε άλλον», πρόσθεσε

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ