Πέραμα: «Αν δεν είχαμε ενεργήσει έτσι θα είχαν σκοτωθεί δύο αστυνομικοί», λέει ο άνδρας της ΔΙ.ΑΣ.

Τι είπε στο απολογητικό του υπόμνημα ο ένας εκ των επτά αστυνομικών που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που κατέληξε με τον θάνατο ενός νεαρού Ρομά

Το απολογητικό υπόμνημα του υπαστυνόμου της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μαζί με άλλους έξι συναδέλφους του κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Κατά την απολογία του, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξε ότι «βλέποντας πως η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο, οι αστυνομικοί πρόταξαν τα όπλα τους προς το μέρος του οχήματος φωνάζοντας ”αστυνομία, ακίνητοι”, ωστόσο αυτό συνέχισε την πορεία του με σκοπό να τους εξουδετερώσει με αποτέλεσμα να σημειωθούν οι πρώτοι πυροβολισμοί για τη διακοπή της ανεξέλεγκτης πορείας του οχήματος, χωρίς όμως να τραυματιστεί ο οδηγός αφού το όχημα συνέχισε να κινείται.

Εκείνη τη στιγμή έγινε μία παύση στα πυρά διότι ενώ το όχημα είχε δεχθεί πυροβολισμούς και ενώ ήταν ακόμα σε κίνηση άνοιξε κάποια στιγμή η πόρτα του συνοδηγού και βγήκε ένας από τους επιβαίνοντες που άρχισε να τρέχει. Μετά, το όχημα των δραστών συνέχισε να κινείται με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά συναδέλφου που προσπαθούσε να ξεφύγει σερνόμενος για να σωθεί. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν σημαδεύοντας χαμηλά στον κινητήρα και τα λάστιχα. Εάν δεν ενεργούσαν με αυτόν τον τρόπο το αυτοκίνητο θα είχε -μετά βεβαιότητος- παρασύρει, ακόμα και θανατώσει δύο αστυνομικούς, ενώ θα κατέβαινε την οδό Ελπίδος και θα βρισκόταν μετωπικά με τις ομάδες ΔΙΑΣ του Πειραιά που έρχονταν προς ενίσχυση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, οι επτά αστυνομικοί, οδηγήθηκαν στον τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here