Άγχος αυτοφροντίδα: Πώς να διαχειριστείτε το άγχος αποτελεσματικά

Εάν το άγχος είναι ένα τακτικό μέρος της ζωής σας, είναι σημαντικό να βρείτε στρατηγικές θεραπείας που θα σας βοηθήσουν να το κρατήσετε υπό έλεγχο. Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, όπως η ψυχοθεραπεία και ο διαλογισμός, ή η αλλαγή στη διατροφή σας κα. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, είναι πάντα χρήσιμο να συζητάτε διαθέσιμες λύσεις με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Μπορεί να σας προτείνει κάτι που δεν είχατε σκεφτεί πριν.

  • Προσδιορίστε και μάθετε να διαχειρίζεστε τους ερεθισμούς σας

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα ερεθίσματα μόνοι σας ή με έναν θεραπευτή. Μερικές φορές μπορεί να είναι εμφανή, όπως η καφεΐνη, η κατανάλωση αλκοόλ ή το κάπνισμα. Άλλες φορές μπορεί να είναι λιγότερο εμφανή. Μακροπρόθεσμα προβλήματα, όπως οικονομικές καταστάσεις ή συνθήκες που σχετίζονται με την εργασία, μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο μέχρι να δρομολογηθούν. Όταν καταλάβετε το ερέθισμά σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να περιορίσετε την έκθεσή σας, αν μπορείτε. Εάν δεν μπορείτε, η χρήση άλλων τεχνικών αντιμετώπισης μπορεί να βοηθήσει.

  • Υιοθετήστε τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT)

Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία βοηθά τους ανθρώπους να μάθουν διαφορετικούς τρόπους σκέψης και αντίδρασης σε καταστάσεις που προκαλούν άγχος. Ένας θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τρόπους για να αλλάξετε τα μοτίβα αρνητικών σκέψεων και συμπεριφορών προτού αυτά πυροδοτηθούν.

  • Κάντε έναν καθημερινό διαλογισμό

Αν και αυτό χρειάζεται λίγη εξάσκηση για να γίνει με επιτυχία, ο ενσυνείδητος διαλογισμός, όταν γίνεται τακτικά, μπορεί τελικά να σας βοηθήσει να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να απορρίπτει τις ανήσυχες σκέψεις όταν προκύπτουν. Εάν το να κάθεστε ακίνητοι και να συγκεντρωθείτε είναι δύσκολο, δοκιμάστε να ξεκινήσετε με γιόγκα.

  • Δοκιμάστε συμπληρώματα ή αλλάξτε τη διατροφή σας

Η αλλαγή της διατροφής ή η λήψη συμπληρωμάτων είναι σίγουρα μια μακροπρόθεσμη στρατηγική. Η έρευνα δείχνει ότι ορισμένα συμπληρώματα ή θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • βάλσαμο λεμονιού
  • ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
  • πράσινο τσάι
  • ρίζα βαλεριάνας
  • μαύρη σοκολάτα (με μέτρο)

 

Είναι σημαντικό να θυμάστε, ότι εάν παίρνετε άλλα φάρμακα, συνίσταται να συζητήσετε την πρόθεσή σας να δοκιμάσετε άλλα φυτικά φάρμακα με το γιατρό σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here