ΕΚΤΑΚΤΟ: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι αστυνομικοί χωρίς όρους


Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δυο ανήλικοι Ρομά χωρίς περιοριστικά και αναμορφωτικά μέτρα

Ελεύθεροι και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, όπου ένας 20χρονος αθίγγανος έχασε τη ζωή του από τα αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την μαραθώνια απολογία τους, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ έναντι των επιβαινόντων στο όχημα, αν ο οδηγός του οχήματος δεν επιχειρούσε να τους σκοτώσει εμβολίζοντας τις μοτοσικλέτες τους.

Μαραθώνια η ανακριτική διαδικασία

Στα πολυσέλιδα υπομνήματα τους και απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και σε καμιά περίπτωση δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχαν θύματα αστυνομικοί.

Ο συνήγορός τους Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο στις δηλώσεις του για μία «ενδελεχή έρευνα» και επισήμανε ότι η ανακρίτρια έκανε εξαντλητικές ερωτήσεις στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, η 4η ανακρίτρια Πειραιά θα μεταβεί τώρα στο Τζάνειο για να πάρει απολογία από τον τρίτο επιβαίνοντα στο όχημα.

Οι κατηγορούμενοι θα περάσουν από εισαγγελέα και στη συνέχεια ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση τόσο των επτά αστυνομικών όσο και των δύο ανηλίκων Ρομά που φέρονται να επέβαιναν στο όχημα και κατηγορούνται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και κλοπή.

Κομμένη στα δύο η Πελοπόννησος: Μπλόκα από Ρομά σε Μέγαρα και Πύργο

Τεταμένη είναι η κατάσταση στους καταυλισμούς των Ρομά, μετά την αιματηρή καταδίωξη και το θάνατο ενός 20χρονου αθίγγανου από αστυνομικά πυρά. Την ώρα που στον Πειραιά βρισκόταν σε εξέλιξη η απολογία των επτά αστυνομικών για το περιστατικό στο Πέραμα, οι Ρομά στην Πελοπόννησο έχουν εξεγερθεί ζητώντας Δικαιοσύνη.

Σε επιφυλακή αυτή την ώρα μεγάλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο ακόμα πιο έντονων κινητοποιήσεων Ρομά μετά την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.policenews.eu


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ