Μάσκες προσώπου: 3 DIY μάσκες προσώπου με μέλι που εγγυημένα θα κάνουν το δέρμα σας πιο λαμπερό


Εάν το δέρμα σας είναι θαμπό και ταλαιπωρημένο, αναζωογονήστε το και βοηθήστε το να λάμψει χρησιμοποιώντας αυτές τις 3 μάσκες προσώπου με βάση το μέλι, που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι μόνες ή μόνοι σας. Το μέλι χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια για την αντιμετώπιση των δερματικών παθήσεων. Περιέχει πρωτεΐνες, αμινοξέα, βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα και έχει αντιμικροβιακές, απολεπιστικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

3 DIY μάσκες προσώπου με βάση το μέλι που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας

  • Μάσκα προσώπου με μέλι, λεμόνι και μαγειρική σόδα κατά της ακμής

Θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Ξεκινήστε προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, το μέλι και τη μαγειρική σόδα σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε το καλά. Απλώστε το μείγμα απαλά στο πρόσωπο και αποφύγετε την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήστε τη μάσκα για δεκαπέντε λεπτά να δράσει και αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό. Καθώς, η μαγειρική σόδα έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, σε συνδυασμό με τις απολεπιστικές ιδιότητες του χυμού λεμονιού και τις ενυδατικές ιδιότητες του μελιού, αυτή η μάσκα βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής.

  • Μάσκα προσώπου με μέλι, πράσινο τσάι και αμυγδαλέλαιο για ευαίσθητο δέρμα

Θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού πράσινο τσάι, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο. Συνδυάστε το πράσινο τσάι, το μέλι και το αμυγδαλέλαιο σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε το καλά. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε το για δεκαπέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Το πράσινο τσάι και το μέλι είναι και τα δύο γεμάτα αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και επιδιορθώνουν το ξηρό ή ταλαιπωρημένο δέρμα.

  • Μάσκα προσώπου με μέλι, λεμόνι, γιαούρτι και κουρκουμά για ομοιόμορφο τόνο δέρματος

Θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι και ένα τέταρτο από το κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη. Ξεκινήστε ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Απλώστε μια στρώση από το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε το να ξεκουραστεί για είκοσι λεπτά. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Ο κουρκουμάς περιέχει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά που παρέχουν λάμψη στο δέρμα. Το μέλι παρέχει ένα ήπιο αποτέλεσμα λεύκανσης και ο χυμός λεμονιού μαζί με το γιαούρτι βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος και την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ