Μοσχάρι Stroganoff: Μια πανεύκολη συνταγή που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν

Το εύκολο φαγητό δεν χρειάζεται να διαρκέσει πολύ. Έτσι ακριβώς είναι και το μοσχαράκι Stroganoff. Αυτό το παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από τρυφερό βοδινό κρέας βουτηγμένο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών με μια νότα κόκκινου κρασιού μπορεί να είναι έτοιμο και στο τραπέζι σας μόνο σε μισή ώρα. Αυτό το κρεμώδες μοσχαρίσιο Stroganoff είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα όλων των εποχών. Είτε αποφασίσετε να σερβίρετε αυτό το κλασικό πιάτο συνοδευόμενο από ρύζι στον ατμό ή με ζεστά βουτυρωμένα ζυμαρικά, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό δείπνο για φίλους ή να το φτιάξετε μεσοβδόμαδα για να το απολαύσετε με όλη την οικογένεια.

Τα συστατικά του είναι λίγα και καθόλου εξεζητημένα και αυτά που θα σας παραθέσουμε βγάζουν περίπου 4 μερίδες:

  • 2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 1 μεγάλο καστανό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού πλατύφυλλα
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες (είτε φρέσκα, είτε κονσέρβα)
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ελαφριά (με λίγα λιπαρά)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα worcestershire
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος με λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ντιζόν
  • 700 γρ. μοσχαρίσιου κρέατος κομμένα σε λωρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Η μέθοδος παρασκευής του είναι απλή και ακολουθούνται κάποια συγκεκριμένα βήματα:

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Έπειτα ψήνουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε παρτίδες για 3 λεπτά η κάθε παρτίδα ή απλά μέχρι να ροδίσουν και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Δυναμώστε τη φωτιά από μέτρια σε δυνατή και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο τηγάνι. Μαγειρέψτε αυτό το μείγμα για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να εξατμιστούν τα υγρά. Έπειτα πασπαλίζουμε με αλεύρι πάνω από το μείγμα των μανιταριών προσθέτοντας ταυτόχρονα τον πελτέ ντομάτας και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 μόλις λεπτό.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό βόειου κρέατος και τη σάλτσα στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατέψτε το μέχρι το μείγμα να βράσει. Βάλτε ξανά το μοσχαρίσιο κρέας στο τηγάνι μαζί με την ξινή κρέμα. Ανακατεύτε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά το κρέας. Σαν τελευταία πινελιά πασπαλίζουμε με μαϊντανό, για να σερβίρουμε.

Φτιάξτε την κλασική συνταγή του μοσχαρίσιου Stroganoff, χωρίς να χρειάζεται ώρες η παρασκευή του. Η οικογένειά σας θα λατρέψει αυτή την κρεμώδη συνταγή που είναι ιδανική για ένα πλούσιο δείπνο για ένα χειμωνιάτικο βράδυ και όχι μόνο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here