Έκκληση Μαργαρίτη Σχοινά για εμβολιασμό: Δεν έχουμε βγει από την κρίση του κορονοϊού

«Η συνολική επιτυχία της ΕΕ στη διαχείριση της πανδημίας δεν πρέπει να δημιουργεί την ιδέα του εφησυχασμού ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν μόνα τους», ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, για τον εμβολισμό

Έκκληση, για πολλοστή φορά, προς του πολίτες να εμβολιαστούν απεύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μέσω εκδήλωση του Politico (Health Care Summit 2021).

«Η κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην πανδημία ήταν μια ιστορία επιτυχίας. Τώρα έχουμε πάνω από 75% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα είχε συμβεί χωρίς αυτό το ποσοστό εμβολιασμού», ανέφερε ο κ Σχοινάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις χώρες που παρουσιάζουν πολύ χαμηλά ποσοστά στους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Σχοινάς, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας, αλλά και των νέων αποφάσεων για θεραπείες.

«Αλλά ναι υπάρχει πρόβλημα σε πέντε κράτη μέλη, τις τρεις Βαλτικές, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, το επίπεδο εμβολιασμού είναι ακόμη πολύ χαμηλό και αυτό δημιουργεί πρόβλημα, ένα πρόβλημα το οποίο χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει πρώτα να το αντιμετωπίσουμε σε τοπικό επίπεδο με τη βοήθεια των εθνικών κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών» συμπλήρωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει με το να μοιραστεί τις καλύτερες πρακτικές, όπως επισήμανε, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «η συνολική επιτυχία της ΕΕ στη διαχείριση της πανδημίας δεν πρέπει να δημιουργεί την ιδέα του εφησυχασμού ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν μόνα τους. Δεν έχουμε βγει ακόμη από την κρίση, υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε και ειδικά σε αυτές τις περιοχές στις οποίες ο εμβολιασμός είναι χαμηλός . Το μήνυμά μου είναι εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here